Kaslan en Tjong Tjin Joe favorieten

Catherine Kaslan en Kaithleen Tjong Tjin Joe zijn de favorieten voor de schaaktitel bij de dames. Zij gaan momenteel aan kop van het toernooi.
Kaslan won recentelijk nog goud tijdens het Carifta Chess Tournament op de Amerikaanse Maagdeneilanden en deed zij ook nog mee aan de Nationale Kampioenschappen in Suriname.
Tjong Tjin Joe werd vorig jaar de tweede vrouwelijke Fide Meester in Suriname. Zij heeft een sterke kwalificatiereeks gespeeld.
Titelverdediger Rosangela dos Ramos, titelverdediger, schaarde zich bij de kopgroep door haar inhaalpartij tegen Alexandra Kaslan te winnen.
De Dameskampioenschappen gingen van start, in dezelfde periode waarin de Nationale Kampioenschappen hun hoogtepunt bereikten.  De Surinaamse Schaakbond (SSB) heeft de afgelopen jaren ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de dames. Ondertussen is de damescompetitie een niet meer weg te denken tweejaarlijks toernooi voor de SSB.
Ook bij de dames zijn er veel nieuwe gezichten. Naast de opkomende talenten zijn er ook enkele ervaren spelers. Net als bij de landskampioenschappen, kan er dus nog van alles gebeuren.
Anviti Adhin wist haar partij van de debuterende Saday Elliot te winnen en hiermee is zij ook een van de spelers die zich richt op de titel. Eerder speelden Adhin en Reyna Frijde remise tegen elkaar. Frijde, ook één van de ervaren spelers in dit toernooi en voormalig dameskampioen, won haar derde partij tegen Xamiera Raghoebier.
De debutanen Victoria Kaslan, Alisha Jaipersaud en Elliot Saday moeten hun draai nog vinden in deze nieuwe ambiance. In de Dameskampioenschappen spelen de sterkste schaaksters van het land tegen elkaar.
Uitslagen tot nu toe:
A.Kaslan     1-0     X.Raghoebier
R.dos Ramos     ½ – ½     R.Frijde
A.Adhin     1-0     V.Kaslan
C.Kaslan     1-0     A.Jaipersaud
Tjong Tjin Joe     1-0     S.Elliot
X.Raghoebier     1-0     S.Elliot
A.Jaipersaud     0-1        Tjong Tjin Joe
V.Kaslan     0-1     C.Kaslan
R.Frijde     ½-½     A.Adhin
A.Kaslan    0-1     R.dos Ramos
X.Raghoebier     0-1     R.Frijde
A.Kaslan     1-0     V.Kaslan
R.dos Ramos     1-0     A.Jaipersaud
A.Adhin     1-0     S.Elliot
C.Kaslan     ½-½     Tjong Tjin Joe

More
articles