BVL vraagt regering onderwijs serieus aan te pakken

De Bond van Leraren (BVL) doet een dringend beroep op de regering om het onderwijs serieus aan te pakken. “Sinds jaar en dag klaagt de  bond voor een betere herwaardering van de leerkrachten en een betere positionering van de leraren op het niveau van het Voortgezet Onderwijs Senioren (VOS)”, zegt  BVL -bondsvoorzitter Wilgo Valies. De voorzitter vreest dat het onderwijs hierdoor stil kan komen te staan. Daarom drukt de bondsvoorzitter de regering  op het hart  te  investeren in het  onderwijs. Valies is zich ervan bewust dat het land momenteel in een slechte financiële situatie zit, maar ongeacht deze situatie blijft onderwijs noodzakelijk.

Hij geeft verder aan dat onderwijs door de regering gezien moet worden als een van de prioriteitsgebieden. Voor de ontwikkeling van een land is onderwijs nodig. Dit is ook een van de redenen waarom de bond wil dat de regering investeert in onderwijs.

De bond heeft op 11 maart  een eendaagse staking gevoerd op alle middelbare scholen. De bond wilde op deze manier aandacht vragen voor de diverse problemen in het onderwijs, ook willen de leerkrachten nu eindelijk hun waardering tegemoet zien.

Morgen wordt in het BVL-centrum  een algemene ledenvergadering (alv) belegd, waarbij de aanwezige leden geïnformeerd worden   over de stand van zaken met betrekking  tot de  actie die gevoerd werd op 18 maart, de laatste schooldag voor de paasvakantie. “Alle zaken zullen worden geëvalueerd”, merkt Valies op. Tijdens de alv op 17 maart, werd bepaald dat de scholen op 18 maart tot 11 uur zouden draaien en dat de leerkrachten voor onbepaalde tijd in actie zouden gaan. Valies zegt in een vraaggesprek met De West dat pas na de alv-vergadering van morgenochtend bepaald kan worden of de acties verder gaan of opgeschort worden. De bond heeft de regering de gelegenheid gegeven om in de paasvakantie gesprekken te voeren over de kwestie. Valies wilde niet aangeven of de bond om de tafel heeft gezeten met president Bouterse. “Inhoudelijk wil ik  daarover niet praten”, aldus de bondsvoorzitter.

-door Melissa Achthoven –

More
articles