Wist je dit al?

*De Jamaicaanse reggae- en dancehallartiest Spanglish woont sinds kort op het Caribische eiland Sint Eustatius. Dit na ongeveer viereneenhalf jaar in Suriname te hebben gewoond’ “Ik wilde een nieuwe start aan mijn carrière geven. Het gaat heel goed. Je hebt meer mogelijkheden, want de markt hier is groter.” Anthony Dennis Reid zoals hij officieel heet, scoorde een hit met ‘Hasi Kumi’ samen met Jamal Zaalman aka Skilzz Kennez.

*Benjamin Fayah en Miriam Simone zullen dit jaar optreden bij het Cayenne Reggae festival dat op 29 en 30 april wordt gehouden. Voor hun muzikale begeleiding zorgt de Mega Vibez Band. De hoofdact van het festival is de reggaegroep Third World en Luciano.

*Milaisa A Mili Breeveld studeert Muziektherapie aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, Nederland. Ze zegt zeer bewust voor deze opleiding te hebben gekozen. A Mili heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale voor de talentenjacht in Hengelo, de 13e editie

van het Rabo Theater Open Podium Twente. Daarin krijgt zowel aanstormend als gevestigd talent de kans zich waar te maken op een professioneel podium. De halve finales vinden op zaterdag 16 en 17 april aanstaande plaats.

*Zangeres Chequita Kasmad maakt geen deel meer uit van de populaire Pop Jawa muziekgroep Kontjo van Lelydorp. De reden waarom ze uit de groep is getreden, is ons niet bekend. Chequita is jaren lang het gezicht van de band geweest.

*De veelzijdige artiest Asgar Koster aka de Jongen van de Kerk, gaat als we goed geïnformeerd zijn twee songs van Suripop XIX arrangeren. Van Asgar er is ook een nieuwe poku uit. Die song heet ‘Ik zeg U dank’

*Jolanda ‘Jolly’ Wassenaar oprichter, actrice tevens schrijfster van de populaire toneelgroep A Sa Go, wordt op woensdag 13 april 50 jaar. Jolanda is moeder van vier jongens en een meisje.

More
articles