April 9, 2016


Drums United komt naar Suriname


April 9, 2016

Nederlands succesvolste slagwerkgroep Drums United maakt dit jaar zijn eerste trip naar Suriname. Dit voor een optreden op het United Cultural Suriname Festival dat in verband met de herdenking van 153 jaar afschaffing slavernij op 1 juli wordt georganiseerd. Het festival omvat twee shows. De eerste vindt op 30 juni in de Anthony Nesty Sporthal (de Surinaamse Ahoy) plaats en de tweede is op 2 juli in het district Nickerie. “We willen Suriname iets anders presenteren dan we gewend zijn en hebben gekozen voor een show met de percussieband United Drums uit Nederland”, zegt project coördinator Raynal Oord van de stichting. Naast de optredens staan op het programma van Drums United ook enkele workshops. Drums United wordt gevormd door zeven toppercussionisten afkomstig uit vier continenten: Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa. Drums United wordt geleid door de drummershand van veelvoudig prijs- en pollwinnaar Lucas van Merwijk, in 2013 door de lezers van ‘De Slagwerkkrant’ wederom gekozen tot beste World en Fusiondrummer van de Benelux. Door het internationale concept van Drums United toert de groep grote delen van het jaar door de VS, Canada, Zuid-Amerika, Azië en Europa. Gianna Tam, dochter van Merwijk die ook deel uit maakt van de groep, is van Surinaamse komaf.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249