VSB en Ravaksur willen uitsluitsel over SER

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Raad van Vakcentrales in Suriname (RAVAKSUR) hebben in maart besloten om eensgezind op te treden en in dit kader is besloten om als eerste, maar zeer noodzakelijke stap, de President van de Republiek Suriname, Zijne Excellentie Desire Bouterse een brief te schrijven met het verzoek om de organisaties voor 8 april uitsluitsel te geven over zijn plannen voor wat betreft de benoeming van de leden van de Sociaal-Economische Raad.

In het schrijven halen de VSB en RAVAKSUR aan, dat, op verzoek van de President, kandidaten zijn aangedragen voor benoeming als Lid en / of Plaatsvervangend Lid in de Sociaal- Economische Raad van Suriname in November 2015.

De VSB en RAVAKSUR benadrukken voorts in hun gezamenlijk schrijven, dat gelet op de precaire financieel-economische situatie van ons land en de oproep, die de President meerdere malen heeft gedaan, namelijk dat door middel van gezamenlijk optreden ons land uit deze crisis moet geraken door gebruik te maken van alle aanwezige deskundigheid in Suriname, er bij de organisaties de verwachting leefde, dat de leden van de Sociaal-Economische Raad op kort termijn benoemd zouden worden.

De leden van de Raad werden echter helaas niet benoemd in 2015 en inmiddels is het eerste kwartaal van 2016 nagenoeg verstreken zonder dat de benoeming heeft plaatsgevonden.

Erger nog, het is de VSB en RAVAKSUR volstrekt onduidelijk, als de President nog van plan is om de leden van de Raad te benoemen, aangezien er na een voorlichtingsbijeenkomst in januari 2016, geen communicatie meer heeft plaatsgevonden over deze Raad, die beide organisaties, gelet op hun commitering aan sociale dialoog, als hoogst noodzakelijk achten voor een gestructureerd en wettelijk overleg tussen de regering en haar sociale partners, namelijk de werkgevers en vertegenwoordigers van werknemers in Suriname.

De VSB en RAVAKSUR vernemen derhalve gaarne voor vrijdag 8 april 2016 van de President wat de plannen zijn ten aanzien van de Sociaal-Economische Raad.

De brief gericht aan de President was ondertekend door de Voorzitter van de VSB en de Coördinator van RAVAKSUR namens de respectievelijke organisaties, namelijk de heren Ferdinand Welzijn en Robby Berenstein.

More
articles