ABS-personeel nog niet uitbetaald

Het personeel van het Algemeen Bureau voor de  Statistiek (ABS) heeft nog geen salaris over de maand maart ontvangen. Als gevolg daarvan werd het werk vanaf gisteren neergelegd.

Vandaag is Arzenio Heinze, secretaris van de Werknemers Organisatie ABS samen met enkele personeelsleden naar de minister van Financiën, Andy Rusland, geweest. De bewindsman beloofde dat de betaling vandaag zal geschieden.

Volgens Heinze is er een goed gesprek geweest met de minister. Hij beloofde dat hij er alles aan zal doen dat de gelden vandaag overgemaakt worden op de rekeningen van het personeel.  De West vroeg aan Heinze als er gevraagd is naar een verklaring voor de late uitbetaling. Dit is volgens Heinze niet aan de orde geweest, men wilde weten wanneer er over het salaris beschikt kan worden. “ Het is niet de eerste keer dat de salarissen laat zijn uitbetaald.

Vast staat nu dat het onder de aandacht van de minister is gebracht”, zegt hij. Bij het gesprek is er ook om meer duidelijkheid over de cao gevraagd. Op 18 augustus 2015 werd er een cao getekend waarin werd overeengekomen dat het personeel van ABS 4% loonsverhoging zou krijgen. Ook dat is tot op heden uitgebleven.  Heinze geeft aan dat de minister aangaf er alles aan te zullen doen dat wat er in de overeenkomst is  opgenomen ook uitgevoerd wordt.

door Ivan Summerville

More
articles