Shvartsman wint ook Roethof Open 2016

 

De Russische Internationaal Grootmeester (GMI) Alexander Shvartsman heeft zondag ook de vierde editie van het International Roethof Open damtoernooi opgeëist. Shvartsman werd hiermee voor de derde achtereenvolgende keer winnaar van dit internationaal schaakevenement.
Zondag eindigden de partijen van de vijf koplopers in de negende tevens laatste ronde in remise. Van de top 6 met 13 punten won alleen GMI Ainur Shaibakov, ook uit Rusland, zijn partij tegen de Braziliaanse Federatiemeester (FM) Antonio Conrado Ruffing.
Shaibakov eindigde uiteindelijk als vierde. GMI Jean Marc Ndjofang uit Kameroen was tegen MF Miquel Almanzar (Dominicaanse Republiek) dichtbij de eventuele toernooiwinst, maar in het eindspel miste hij ongetwijfeld vanwege tijdgebrek de wel aanwezige overmachtswinst. De Kameroener werd derde achter Shvartsman en GMI Guntis Valneris uit Letland. Shvartsman en Valneris speelden remise tegen respectievelijk GMI Yuriy Anikeev (Oekraïne) en MIF Vitalia Doumesh (Nederland).
Shvartsman was op basis van de weerstandspunten uiteindelijk de gelukkige. Hij werd dus gevolgd door 2.Valneris, 3. Njdofang, 4.Shaibakov, 5.Anikeev en 6. Almanzar.
Achter dit zestal met 13 punten eindigden nog eens twaalf spelers met 12 punten, waaronder de Surinaamse kampioen MI Guno Burleson en de vrouwentop. GMIF Natalia Sadowska (Polen) had hier de betere weerstand ten opzichte van Doumesh en GMIF Tamara Tansykkuzhina (Rusland), die als tweede en derde werden geklasseerd in dit World Cup toernooi.
Burleson was met 12 punten en de 15e plaats de hoogst geeindigde Surinamer. Na hem volgde Stanley Mohan met 11 punten op de 20ste plaats in een groep van acht spelers met hetzelfde aantal punten, waarbij Harrypersad Laldjietsing en Rinaldo Kemnaad respectievelijk 25ste en 26ste werden.
In totaal waren er 95 deelnemers.

More
articles