CBvS trad op als gastheer Intra Regional Central Bank Games

 

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) trad in het paasweekeind op als gastheer van de Intra Regional Central Bank Games (IRG-games), een sporttoernooi voor personeel van Centrale Banken uit het Caribisch gebied. Tijdens deze IRG-spelen, die gehouden werden van 25 tot en met 27 maart, bekampten de sportploegen van acht centrale banken – met meer dan 300 deelnemers – elkaar in negen takken van sport.
De IRG-games worden om de twee jaar gehouden in het paasweekeind. In 2014 nam ons land voor het eerst deel aan de spelen, toen op Trinidad & Tobago.
Naast de CBvS namen ook de centrale banken Aruba, Guyana, Barbados, Bahamas, Jamaica, Trinidad & Tobago en de Eastern Caribbean Central Bank (ECCB) deel aan het toernooi. De ECCB is de monetaire autoriteit van de kleinere Oost-Caribische staten, te weten: Anguilla, Antigua & Barbuda, Dominica, Grenada, Montserrat, St.Kitts & Nevis, St.Lucia en St.Vincent and the Grenadines.
Deze banken bekampten elkaar op de onderdelen basketbal, cricket, darts, domino, dammen, voetbal, netbal, tafeltennis en volleybal. De sportaccommodaties waren de Anthony Nesty Sporthal, het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion en het Emile de La Fuente Stadion.
Het uiteindelijke doel van de IRG-games is de bevordering van de samenwerking tussen centrale banken in de regio. Behalve interactie op sportgebied is dit evenement een unieke gelegenheid voor networking op professioneel gebied op verschillende niveaus- zoals benadrukt werd door CBVS-president Glenn Gersie in zijn openingstoespraak.
Daarom zullen volgens de governor uiteindelijk geen verliezers zijn maar alleen winnaars.
De Centrale Bank van Suriname toonde zich verheugd met de aanwezigheid van een groot aantal hoge functionarissen van Centrale Banken voor de IRG-games. Aanwezig waren de bankpresidenten van Aruba mevrouw Jane Semeleer en van Gobind Guyana Ganga. Verder waren er drie deputy governors aanwezig, namelijk Harold Codrington (Barbados), mevrouw Sandra Sookram (Trinidad & Tobago) en Livingstone Morrison (Jamaica), als ook director bank supervision mevrouw Marlene Bayne van Barbados.
Het is de eerste keer dat Centrale Bank-presidenten actief participeren aan de verschillende takken van sport. Gersie en Semeleer waren actief van de partij.

More
articles