Justitia Pietas Fides MMXIX

– Telecom ‘poli poli’. Nu de huidige betuurders het land Suriname in een permanent te houden economische chaos hebben gestort…, beginnen daar de afgrijselijke effecten van zicht- en voelbaar voor te sorteren. Twee devaluaties, inflatiespiralen, plukken/stelen van de bevolking en volksvermogens, valutaveiling…, waardoor een ‘derde verkapte deva-luatie’ ongebreideld plaats heeft. Van 2.85 voor een US-dollar, wisten fenomenen en economische wonderkinderen uit de NDP ‘plus’ voortgekomen, na de Telting/Hildenberg-era, de valutakoers met medewerking van cambiobeunhazen te stoten naar 3.35/4.00/6.00 en nu dan een officieel “onding” van 5.16 SRD voor een US-dollar af te leveren. Over de EURO-koersen, maar knap te zwijgen. Suriname is weer kundig bij af. Met de complimenten van een achterlijk gehouden electoraat dat de NDP wederom na Bouterse-I, de absolute macht vergunde. Kan uiteindelijk maar op één ding uitdraaien, wanneer het Volk van Suriname eindelijk wakker wenst te worden en er absoluut geen brood meer op de plank terug te vinden is. Allemaal resultante van megadiefstallen uit het volksvermogen. Maar als je als “volkje” daar niks tegen durft doen, dan moet men maar overgaan tot het vreten van de nog beschikbare zandschelpen…, aangespoeld bij Pomona. ‘We go nyan skropu, yere…!’. In ieder geval krijgt de economie nog meer klappen te verwerken, nu gebleken is dat ook de kleine ondernemer moeite verkrijgt om zijn ‘gsm-beltegoeden’ verantwoord aan te kopen en verbruiken. Het land is in deze op weg naar…? Juist ja, ruinement! Al vergeten? De Suralco; Staatsolie; Telesur…, enzovoort. De kippen met de gouden eieren worden één voor één, rucksichtlos door de NDP-plus regering geslacht. En dan de totale bevolkingssamenleving. Let goed op!
http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/34419

– De Chinees. Volgens een website wordt Teleur als parastataalbedrijf in de uitverkoop gezet/geplaatst door de nationale entiteit in handen te schuiven van een Chinees garantiestelsel/-speeltje, dat de #EXXIM banc of China# zou beheren. Er zou dringend 115 miljoen US-dollar nodig zijn om verder te consumeren en te jatten. Nog vijf zegt de NDP. Nog een half jaar van inboeten, verstoten en uitbuiten zegt ene Hoefdraad. De megaoorzaak van alle ellende. Het Internationaal Monetair Fonds kijkt naar de rampzalige situatie in Suriname en kan daarbij alles behalve genoegzaam tot assistentie en hulpverlening overgaan. Goed opletten wat de economische wonderkinderen van de NDP het Volk van Suriname nog wijs willen maken en dodelijk aandoen, bij genoegzame herhaling op de ‘broko pranasi’.

– Mati. Maar we leren het niet. Jongeren worden dus ook gepakt met 13.000 extacypillen? Maar ja, in het internationale weet men toch nog weer de kroon te spannen. De mati en volgens Amerikaanse persmedia, de rechterhand van Dino Bouterse, werd in Manhattan NY-USA schuldig bevonden aan de tenlasteleggingsinhoud van de dagvaarding en vervolgens, via Google Alert wereldkundig gemaakt. Edmund Muntslag riskeert een minimale straf van tien jaar in de gevangenis, maar kan ook levenslang achter de tralies verdwijnen. Een federale jury in het Amerikaanse Manhattan heeft hem dinsdag schuldig bevonden aan samenzwering om cocaïne te smokkelen naar de Verenigde Staten (VS). http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/34409 http://news.yahoo.com/suriname: ‘A Surinamese man who U.S. authorities said acted as the “right-hand man” to the son of the country’s president during a scheme to send large amounts of cocaine to the United States was found guilty of trying to ship the drug, prosecutors said on Wednesday. Edmund Muntslag, who was arrested after a U.S. Drug Enforcement Administration sting operation targeting Dino Bouterse, Suriname President Desi Bouterse’s son, was found guilty by a federal jury in Manhattan on Tuesday of conspiring to import cocaine into the United States.His conviction came a year after Dino Bouterse, 43, was sentenced to 16-1/4 years in prison after pleading guilty to charges that he tried to offer a home base to the Lebanese paramilitary group Hezbollah in the South American country.https://www.google.com/alerts?source=alertsmail&hlml http://news.yahoo.com/suriname-leaders-sons-hand-man-guilty-u-drug-182434860.html http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/34409

– Voetbal icoon. Johan Cruijff is op 68-jarige leeftijd in zijn woonplaats Barcelona overleden. Cruijff, die algemeen beschouwd wordt als een van de beste voetballers in de geschiedenis, leed al enige tijd aan longkanker. “Met verdriet moeten wij mededelen dat Johan Cruijff (68), omringd door zijn familie en na een felle strijd tegen kanker, op 24 maart in Barcelona is overleden”, staat op zijn site te lezen. “Wij vragen u nadrukkelijk om de privacy van de familie te respecteren in deze bedroefde en moeilijke tijden”. Vorig jaar maakte Cruijff bekend dat er in oktober longkanker bij hem was vastgesteld. In februari meldde hij nog, dat de resultaten van de eerste behandelingen positief waren. “…ik heb het gevoel dat ik 2-0 voor sta in de eerste helft…, de wedstrijd is nog niet afgelopen, maar uiteindelijk ga ik winnen…”, zei hij toen hoopgevend.

– Arrestatie. Eis van levenslang tegen de Bosnisch Servische crimineel Radovan Karadzic. Kreeg uiteindelijk 40 jaar gevangenisstraf, op de donderdagmiddag in Den Haag. In de lobby van het Joegoslavië-tribunaal werd een voormalig woordvoerster van het tribunaal, ook nog in hechtenis genomen door de politie. Ze was daar om het voorlezen bij te wonen van het vonnis tegen de Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic. Florence Hartmann werkte voor het tribunaal onder hoofdaanklager Carla del Ponte. De Française was veroordeeld wegens ”…minachting voor de rechtbank…”. Ze had een boek gepubliceerd met vertrouwelijke informatie over de werkwijze van het tribunaal. De boete die haar was opgelegd heeft ze nog niet betaald

– Prachtig. De Centrale Bank van Suriname vindt in extase verkerend, dat de valutaveiling dus voorbeeldig, vlekkeloos en dus prachtig is verlopen? De veiling heeft geresulteerd in een verkoopkoers van SRD 5,16 voor een US-dollar. Deze officiële verkoopkoers zal gelden totdat de volgende valutaveiling wordt gehouden op 29 maart. Bij deze eerste veiling was een bedrag van 10 miljoen US dollar toegewezen en hebben acht algemene banken eraan deelgenomen. Pracht devaluatiekoers toch? Nu de brandstof, gas, licht en prijzen in de winkels nog…, in de ‘tombola of craziness’ te bonken.

– Europa. Totaal in de war. Belgie sloot de grenzen en konden dus geen treinen, vracht en bootvervoer, noch enig ander middel vanuit het noorden naar het zuiden worden verplaatst. Ook Nederland wordt er nu met de haren bijgesleept. Een van de terroristen zou via Turkije naar Nederland zijn overgekomen. De Turkse president Erdogan maakte gisteren bekend dat Turkije de Belg Ibrahim el-Bakraoui, die zichzelf dinsdag opblies op het vliegveld Zaventem, vorig jaar zomer heeft uitgezet naar Nederland. De Turkse autoriteiten zouden Nederland en België gewaarschuwd hebben dat El Bakraoui mogelijk gevaarlijk was. Daar is vervolgens niets mee gebeurd. De Nederlandse Regering is aan zet omdat allemaal nader te verklaren vanuit de positie ook nog van voorzitter van het EU-bestuur dat bij roulatie wordt toegewezen. Probleem!

– Leefbaar Suriname. Aan de Engelweg te Livorno is er vannacht een roofmoord gepleegd. Een bejaarde vrouw heeft het leven gelaten. Starnieuws verneemt dat het slachtoffer gekneveld en levenloos is aangetroffen in de woning. Het huis is overhoop gehaald. Er zijn geen verdere details bekend. De politie is bezig met het onderzoek.

Justitia Pietas Fides MMXIX

More
articles