Natio “ready” voor Guadeloupe

De nationale voetbalselectie is gereed voor de confrontatie met Guadeloupe in het kader van de Caribbean Cup. Natio vertrekt morgenochtend richting Cayenne (Guyana) om vandaar uit naar Guadeloupe af te reizen. De selectie onder leiding van bondscoach Roberto Godeken neemt het op 23 maart aanstaande op tegen de eilandbewoners. Op 29 maart volgt de return in het André Kamperveen Stadion in Suriname.
De selectie geruime tijd in training is geweest, is helemaal klaar voor de eerste confrontatie. Godeken zegt desgevraagd dat de spelersgroep op basis van kwaliteit, ervaring en prestatie is samengesteld. Volgens hem hebben de jongens naar de partij toe heel wat voetbaluren afgewerkt. Godeken wijst er op dat de lokale competitie nog gaande is en de jongens dus nog in wedstrijdritme zitten. De spelersselectie is dan ook op basis van de prestaties in de reguliere competitie geschied.
Opvallend is dat Suriname met twee geblesseerde spelers naar Guadeloupe gaat. Het gaat om Stefano Rijssel van Inter Moengo Tapu en Mitchel Kisoor van Robinhood.
Volgens de eindverantwoordelijke van de selectie mogen deze twee spelers in samenspraak met  de fysiotherapeut van de selectie mee. De bedoeling is om hun in de eerste helft te laten meespelen.
Ook Dimitri Apai is in de selectie opgenomen. De Surinaamse aanvaller komt op Trinidad & Tobago uit voor WConnection.
Godeken is ingenomen dat de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) er werk van heeft gemaakt dat deze jonge spelers deel mag uitmaken van de spelersgroep. Apai gaat na de twee interlandpartijen terug naar Trinidad.
De broers Jerny en Guillermo Faerber van Transvaal waren ook opgeroepen voor de selectie, maar zouden niets van zich hebben laten horen. Godeken tast nog steeds in het duister hierover, maar weigert te geloven dat er sprake zou kunnen zijn van miscommunicatie.
De oefenmeester weet niet veel over Guadeloupe. “Je gaat soms op het internet kijken, maar je vindt heel weinig van ze.  We gaan er wel van uit dat ze goed tegenstand zullen bieden, dus we gaan de wedstrijden serieus tegemoet,” aldus Godeken.
De delegatie uit de spelers:
Saverio Adenie (verdediger Robinhood), Dimitrie Apai (aanvaller W-Connection (Trinidad), Joel Baja (verdediger Inter MT), Chagamire Boldewijn (verdediger Voorwaarts), Miquel Darson (verdediger SV Notch), Serginio Eduard (middenvelder Inter MT), Gilberto Eind (verdediger Nishan’42), Evani Esperance (middenvelder Botopasi),
Roxey Fer (aanvaller Robinhood), Obrendo Huiswoud (doelverdediger Inter MT), Romeo Kastiel (aanvaller Inter MT), Mitchell Kisoor (middenvelder Robinhood), Claidel Kohinor (doelverdediger Robinhood), Guno Kwasi (verdediger WBC), Albert Nibte (middenvelder Leo Victor), Jual Pengel (aanvaller Voorwaarts), Milton Pinas (aanvaller SV Notch), Gregory Pokie (middenvelder Inter MT), Stefano Rijssel (aanvaller Inter MT) en Galgyto Talea (middenvelder SV Notch)
De officials zijn:
Robby Poetisie        Delegatieleider
Ronald Kolf        Technisch Direkteur
Roberto godeken    Coach
Werner Blackson    Assistent coach
Humphrey Dundas    Teammanager
Antonius Nagelbloem    Verzorger
Raymond Liefden    Materiaalman
Amar Ramadhin    Bondsarts
Suriname en Guadeloupe hebben eerder 12 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. De eerste was op 6 juni 1959 op Guadeloupe met een 3-3 eindstand. De laatste keer was dat op 9 mei 1995 in Frans-Guyana in de voorronde van de CFU Cup. Suriname won toen met 2-1. Van 12 wedstrijden wonnen beide landen vier keer van elkaar en 4 wedstrijden eindigden gelijk.

 

door Ivan Summerville

More
articles