Gezonde levensstijl weer centraal tijdens Avondvierdaagse

Voor de 18e keer is Fernandes hoofdsponsor van de BVSS-Fernandes Avondvierdaagse, die zal plaatsvinden van 30 maart t/m 2 april aanstaande. Dit jaar heeft ook McDonald’s Suriname zich aangesloten bij de hoofdsponsors. Met het thema ‘Obesitas is negatieve ballast’ wordt er dit jaar tijdens de AVD weer aandacht gevraagd voor het belang van een gezonde en gebalanceerde levensstijl.
Een gezonde levensstijl wil over het algemeen zeggen: een gebalanceerd voedingspatroon en voldoende beweging. De hoofdsponsors van de BVSS-Fernandes Avondvierdaagse zijn ervan overtuigd dat er voor hun producten ook plek is in een gezonde levensstijl. Fernandes Bottling Company, Fernandes Ice Cream, Fernandes Bakkerij en Fernandes Snacks bundelen dit jaar samen met McDonald’s Suriname de krachten om deze boodschap aan de Surinaamse gemeenschap mee te geven. “Er is niet één type product dat ongezond is, of mensen dik maakt. Het gaat om de totale calorie-inname en de keuzes die je maakt uit alle producten die beschikbaar zijn”, aldus Fernandes. Alle Fernandes bedrijven, en ook McDonald’s proberen de portfolio van beschikbare producten zo breed mogelijk te houden zodat er voor elk moment en elke levensstijl een geschikte optie is; ook voor hen die willen kiezen voor minder suiker, vet of zout. Daarnaast promoten de bedrijven op diverse manieren sportevenementen en andere activiteiten waarbij bewegen centraal staat. “Alle calorieën tellen, ook die uit onze producten. Als je niet genoeg lichaamsbeweging krijgt leiden overtollige calorieën al snel tot overgewicht, maar ook om andere chronische ziekten zoals hoge bloeddruk of diabetes te voorkomen is bewegen essentieel.”
De bedrijven zijn zich bewust van de rol die levensstijl speelt als het gaat om gezondheid en welzijn en de toenemende discussie hierover, met name als het gaat om suiker, vet en zout in de producten. Fernandes: “Omdat onze producten veel gebruikt worden hebben wij de verantwoordelijkheid om de samenleving hiervan ook bewust te maken en te zorgen dat onze medewerkers het goede voorbeeld geven.” Daarom zal een groep Fernandes medewerkers die meedoet met het interne sportprogramma ‘Fit @ Work’ zich profileren tijdens de Avondvierdaagse.
Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid zal Fernandes Bottling dit jaar ook extra aandacht besteden aan het duurzaamheidsprogramma Fernandes Goes Green. In samenwerking met Stichting Samarja zullen elke dag van de Avondvierdaagse de lege PET-flessen worden opgeruimd en afgevoerd worden om te laten recyclen. Dit is onderdeel van het PET-recyclingprogramma van Fernandes Bottling Company, dat al sinds 1998 bestaat.

More
articles