Natio gaat voor volle winst

De nationale selectie van Suriname gaat in de twee wedstrijden tegen Guadeloupe, in het kader van de Caribbean Cup, voor de volle winst. Zowel Natio als de komende tegenstander heeft zich zonder te spelen geplaatst voor de volgende ronde, dit vanwege het feit dat Saint Martin zich heeft teruggetrokken uit de poule waarin het samen met Suriname en Guadeloupe was ingedeeld.
Desondanks zal de nationale selectie van ons land volgens bondscoach Roberto Godeken in de tweekamp tegen Guadeloupe alles op alles zetten om op de eerste plaats te eindigen in de poule.
De selectie kwam afgelopen dinsdag in training bijeen.
Godeken zegt dat hoewel de ploeg al is geplaatst, het betekent niet dat zij haar best niet zal doen. “We willen vanaf het begin scherp en goed zijn. De twee wedstrijden die Suriname op 23 en 29 maart moet spelen tegen Guadeloupe zijn heel belangrijk. We willen in onze poule op de eerste plaats eindigen,” aldus de oefenmeester.
De selectie heeft als acht trainingen achter de rug. Op de dinsdag wordt de praktische training gedaan, terwijl de spelers des donderdag theoretisch worden beziggehouden. Godeken is trots op zijn spelers, omdat hij het theoretisch gedeelte  terugziet op het veld.
Bij de oefenwedstrijden tegen Guyana (2-0 verlies) en Frans-Guyana (3-2) winst was de selectie nog niet volledig omdat vier spelers van landskampioen Inter Moengo Tapu toen vanwege de CFU Clubkampioenschappen met hun club uitlandig waren. Intussen is de selectie compleet met 24 spelers. De eindselectie van 18 man zal vrijdag aanstaande worden bekendgemaakt.
Suriname en Guadeloupe hebben in het verleden 12 keer tegen elkaar gespeeld. Drie keer werd er gelijkgespeeld en Suriname verloor verder vier keer. Volgens Godeken onderschat Suriname de komende tegenstander niet, omdat de voetbalontwikkeling niet blijft stilstaan. De statistieken dateren uit de periode tussen 6 juni 1959 en 9 mei 1995 waarbij de selecties in vriendschappelijke ontmoetingen CFU-wedstrijden tegen elkaar uitkwamen.
Op 23 maart aanstaande speelt Suriname uit tegen Guadeloupe gevolgd door de return op 29 maart in het André Kamperveenstadion.
door Ivan Summerville

More
articles