March 14, 2016


Cultuurdirecteur krijgt nieuwe cd Aptijt


March 14, 2016

Stephen Redout, meer bekend als Stuff van de band Aptijt, heeft gisteren de nieuwe cd ‘Fadon na Doti’ welke in januari van dit jaar verscheen in verband met de twintigste verjaardag van Aptijt overhandigd aan de directeur van Cultuur, Stanley Sidoel. Voor deze Bigi Yari CD zijn ook de a-capella muziekformatie Black Harmony en dancehall artiest I King I Opo uitgenodigd om mee te doen.  Dit jaar viert Aptijt zijn eenentwintigste verjaardag en heeft volgens Stephen Redout grootse plannen. “Wij hebben afspraken voor bezoeken aan Nederland, Spanje, Trinidad & Tobago en Curaçao”, zegt hij. Michael Deira en Stephen Redout vormen samen de leiding van Aptijt en zijn beide mede-oprichters. De band zegt dat zij sinds de oprichting niet meer weg te denken is uit de muziekscene en op diverse podia en dat ze dankzij alle fans, nog steeds de ‘No.1. kaseko formatie’, genoemd mogen worden. ‘Pompetrolie’ is een van de populairste nummers van de cd op dit moment. De clip wordt door verschillende televisiezenders afgedraaid, met uitzondering van de Surinaamse Televisie Stichting. Volgens deze zender zou dit nummer jeugdonvriendelijk overkomen. Dit was heel teleurstellend voor de muziekband, maar heeft hun zeker niet achtergehouden het nummer sterk te promoten, want ook de Cultuurdirecteur heeft een exemplaar in handen. Enkele nieuwe songs die Aptijt heeft uitgebracht zijn: ‘Mi no boeng moro’, ‘Koting mio mio’, Ala liba’, ‘Boulanger’. Van de muziekband is er zeker meer te verwachten, want behalve de nummers die gelanceerd worden, komen er ook meer video’s.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249