Aankomende sancties tegen billboardhouders

De districtscommissaris (dc) van Paramaribo noord-oost ad-interim Mike Nerkust gaat over een week sancties treffen tegen bill-boardhouders die niet over een vergunning beschikken. Nerkust gaf aan, dat er in de ressorten  Welgelegen, Flora, Latour, Weg naar Zee, Tammenga, Livorno, Pontbuiten billboards zijn geplaatst, waarvan de  eigenaren geen vergunning hebben, of de locaties waar de billboards geplaatst zijn niet voldoen aan de eisen. Of zelfs het materiaal waarvan de borden gemaakt zijn, niet eens tegen een windstootje kunnen, aldus de dc. De borden zullen vervolgens worden verwijderd. Al ongeveer een jaar is het commissariaat bezig met het aanschrijven en oproepen van de eigenaren.

Degenen die geen gehoor hebben gegeven aan het schrijven, zullen worden gestraft. Vanwege het commissariaat zijn de eigenaren tot drie keer toe aangeschreven om zich te begeven naar het commissariaat. Welke maatregelen tegen de overtreders getroffen zullen worden wilde de dc niet kwijt.

Voor de controle aanstaande woensdag, moeten de eigenaren een aanvraag tot vergunningverlening voor het plaatsen van een reclamebord gedaan hebben bij het commissariaat. “Al is er een billboard op iemands erf, diegene moet eerst toestemming hebben van de dc” verduidelijkt hij. In het kader van het waarborgen van de veiligheid van burgers ziet het commissariaat en de afdeling bouwsectie van het ministerie van Openbare Werken erop toe dat de constructie van de billboards goed ontworpen is en van goed materiaal gemaakt is.

door Melissa Achthoven

More
articles