Justitia Pietas Fides MMMVI

– ‘Fire trap’. Duidelijk dat er voor de zoveelste maal mensen omkomen, ten gevolge van het feit(…), zij door dreigende gevaren van buitenaf, zoveel anti – diefijzers moeten aanbrengen, dat bij brand men niet meer weg kan komen en levend omkomt/verbrandt. Wat doet de bestuursdienst en/of het lands-/districtsbestuur bij inspecties van gevaarlijke bouwsels? Antwoord: ‘Als het kalf verdronken is…, mosterd na de maaltijd’. De beloften uit 2010/’11: “Iedereen moet weer op zijn balkon kunnen zitten zonder diefijzer…”. Ja ja, meteen…, heren Bouterse/Brunswijk! http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/5591 De dodelijk getrokken voorbeelden: Flamingo-/hoek Prinsessestraat, vervolgens Munder; Uitvlugt; ALBINA. http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=14479 http://www.dwtonline.com/paramaribo-post/2015/09/11/als-ratten-in-de-val/ http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/34137 http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/25313 http://www.de-surinaamse-krant.com/2015/08/gezin-van-vier-personen-omgekomen-bij.html http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/03/08/het-is-de-heer-alleen-die-ons-heeft-gespaard/ http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/01/16/buurman-munderbrand-je-kunt-niet-staan-kijken-terwijl-kinderen-gillen/ Let op de hoofdbestuurder in Albina…, terwijl een overgestoken Franse autoriteit en bestuurder in de persoon van Leon Bertrand, toekijkt en aanhoort. “Miranda: In brand omgekomen kindje was zondag jarig”. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/34148. https://nl.wikipedia.org/wiki/Albina_(Suriname). http://www.srananpoku.com/suripopv/mi-switi-presi-roy-van-ommeren-video_736807393.html

– ‘Seki’. Er blijkt onrust te zijn ontstaan bij de grootste handelsbank van Suriname, gegeven er een lid op directieniveau ontslag is aangezegd en deze de bedoelde (ver-)oordeling) bij de rechter verhevigd aanvecht. Op 10 Maart 2016, dient de zaak opnieuw voor de rechter in kort geding. Het gaat hierbij om de ontslagen man aan ene zijde…, versus bedoelde bank en de Staat, als gedagvaarde beklaagden aan andere zijde!

– Hossel. Op de Dag van de Vrouw meervoudige publicaties, over hoe het de Surinaamse in algemene zin op dit moment vergaat. Een rode draad geeft aan…, dat de opgedrongen hossel alleen maar is verhevigd.

– VHP. De Verenigde Hervormingspartij (VHP) is in een strijd verwikkeld om de juiste wijze en patronen te vinden, bij het op gunstiger koers zetten van het land Suriname. Want inderdaad is het knap doorgedrongen tot de oranjerode organisatie, dat het niet veel langer zo verder kan met de Suri-leefgemeenschap. De leiding van de partij staat open voor signalen die de koers mede zullen gaan bepalen. De voorzitter zet zich in om zaken gestructureerd en gemotiveerd aan te vatten. Daarbij smaakt het genoegen, dat de organisatie zich geheel openstelt voor wie gedegen belangstelling hebben, de partijzaken aan de Jagernath Lachmonstraat in ’s landsbelang, gedreven te komen motiveren en ondersteunen. Als er verkiezingen moeten komen, is de VHP daar reeds enige tijd klaar voor. Er zijn op verschillende niveaus commissies bezig, de paraatheid te consolideren en de juiste ontwikkelingsplannen klaar te hebben. Zo kon men destilleren uit ‘To the Point’ van maandag 07 Maart jl. http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=14475
– Omzetsnelheid. Een mooi verhaal, dat de terugval van inkomsten voor het aanschaffen van een Toeristenkaart te maken heeft of zou hebben met een weinig doordachte verhoging en de gevolgen daarvan? Meteen kan men zien, dat betrokken ambtenaar er absoluut geen kaas van heeft gegeten. Commercieel kunnen denken, vereist nu eenmaal opleiding! Als er inkomsten terug zijn gelopen en verspilling ‘overall’ heeft overgenomen, kan men niet eeuwig compenseren met de gedachte, dat verhoging van de of een ‘stukprijs’ soelaas biedt. Men moet eerder gaan denken aan verhoging van omzetsnelheden. Verkocht men zesmaanden geleden eerder en onder normale seizoensomstandigheden, op een willekeurige maandagochtend, ongeveer 150 Toeristenkaarten(…), moet men ervoor zorgen en er alles aan doen, dat Suriname nog aantrekkelijker wordt gemaakt en de verkoop daardoor stuwt naar 250 tot 300 kaarten op een willekeurige maandagochtend. En niet beperkend op te treden, door de ‘verkoop-outlet’ helemaal naar Schiphol te verplaatsen. Begin de Toeristenkaart voor Suriname ‘on line’ aan te bieden en verkopen. Verlaat per ommegaand de paranoïde instelling, dat alleen ‘de misdaad’ daarvan of daarbij zou kunnen profiteren en volgens suggestief denken(…), staatsgevaarlijk mocht transformeren. Genoeg gasten die dat hier te lande allemaal wel zullen kunnen keren.

– Busjes. ‘Bigi bigi bigi – vergadering’, was nodig tussen een gerepatrieerde Hoefdraad, Rusland, Peneux en ‘last but not least’, de verwachtingsvolle Herr Themen. Kleinood om de kinderen weer schoolvervoer aan te leveren, vervolgens tot aan de halte te bezorgen en de bushouders met immense vertragingen te betalen. Illustratief, voor hoe het allemaal nu wil gaan met de onafhankelijke republiek.

– Bond. De arbeidersvereniging bij de Energie Bedrijven Suriname is alert, dat er in vervolg geen worgcontracten met allerlei geïncorporeerde renteboetebedingen worden aangegaan ter zake derden – agenten. Het wachten is nu alweer op Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen om die zaken bij terugkeer in SU, alsnog verhevigd te benadrukken. Vanuit de vakbond is verder mededeling gedaan, over terechte rationalisering van het wagenpark en ander rollend materieel, dat eerstens werd ingenomen en niet langer in handen is van profiteurs.

– Nationaal. Wat een marginaal voorbeeld. Waar vond men de cocaïne bij die Surinaamse vrouwelijke koerier? Juist ja…, ernstig vervelende plek! Was toch voor ander natuurlijker doelstellingen/-einden ingericht…? Allemaal ook marginaal terug te lezen…, op niet minder dan: ‘Google Alert’ – Suriname. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/34150 http://www.stabroeknews.com/2016/news/stories/03/08/suriname-woman-gets-three-years-attempt-smuggle-cocaine-privates/

– Uitstel. De vigerend voorzitter van De Nationale Assemblee, geeft op 08 Maart 2016, voorbeeldig ‘weer – aan – toe…’, dat men er nog lang niet is! Inderdaad, hoeft men daar echt niet van mening bij te verschillen.

– Steek. De Bilthovense zakenman Koen Everink is door messteken om het leven gekomen. De politie heeft dat bekendgemaakt. Everink werd vrijdag jl. dood aangetroffen in zijn huis. Al snel werd duidelijk, dat er sprake was van een misdrijf. Onderzoek heeft nu uitgewezen, dat hij is doodgestoken. Dat moet volgens de politie zijn gebeurd tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 09.00 uur Nederlandse tijd. De politie heeft over deze zaak ruim dertig tips binnengekregen. Dinsdagavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht op “NPO – I”, er aandacht aan. Everink verdiende veel geld in de reisbranche, maar werd vooral bekend als slachtoffer van Badr Hari. De kickbokser mishandelde de zakenman in 2012 nabij een VIP-box in de Arena van Amsterdam zodanig, dat Everink er blijvend letsel aan overhield.

– Dopa. De lijst met atleten die betrapt zijn op het gebruik van het verboden middel meldonium wordt met het uur langer. Naast bekende topsporters als Maria Skarapova, Pavel Koelizjnikov en Semen Jelistratov lopen ook ‘mindere goden’ tegen de lamp. Russische media melden dat wereldkampioen gewichtheffen Aleksej Lovtsjev (houder van het WR in de open klasse) positief is bevonden op het middel. Ook de Russische volleybalinternational Alexander Markin, winnaar van het brons op de Europese Spelen in Bakoe, zou zich aan meldonium hebben vergrepen. Voordat Skarapova maandag bekendmaakte in de fout te zijn gegaan, werden atlete Abeba Aregawi, wielrenner Edouard Vorganov, kunstschaatsster Jekaterina Bobrova, een aantal Duitse worstelaars en twee Oekraïense biatleten al betrapt.

– Dopa II. De Atletiekunie in Nederland heeft Brian Mariano voorlopig geschorst vanwege een positieve dopingtest. De sprinter kwam niet door de controle die op 06 februari jl. werd afgenomen bij internationale wedstrijden in het Franse Mondeville. Het is niet bekendgemaakt, op welk middel Mariano betrapt is. De 31-jarige Curaçaoënaar blijft in ieder geval geschorst totdat de uitslag van de analyse van de B-staal bekend is.

Justitia Pietas Fides MMMVI

More
articles