Justitia Pietas Fides MMMV

– Ongehoorzaam. Er zijn bewegingen opgemerkt die ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ prediken. Men roept op geen belastingafdrachten meer te doen, aan een corrupte leiding van het land. ‘A sori keba…!’. http://www.encyclo.nl/begrip/burgerlijke%20ongehoorzaamheid

– Dubbel. Inderdaad is men straks ‘dubbel gestraft’, als de Overheid de leveranciers van goederen en diensten helemaal niet meer heeft uitbetaald en bedrijven naast de gevolgen van devaluatie/inflatie en onbetwistbaar faillissement, hun bedrijfspanden onder de marktwaarde zien veilen. Men is gewaarschuwd! Immorele gedragingen nemen langzaam maar zeker over. ‘True revolution in the making’.

– Tiental. Een tiental malen is er voor gewaarschuwd, dat de drugsbendes en het onvermogen deze te bestrijden of de wil hen werkelijk aan te pakken, de soevereiniteit van de Republiek Suriname, onherroepelijk zal aantasten. Geraden het rapport te lezen van het US-State Department ter zake Suriname en het vertoonde droga-beleid. Sorry…, ‘anti droga beleid’! www.state.gov/j/inl/rls/nrcrpt/2015/…/239015.htm

– Govcbvs.sr Is het toch echt waar, dat de governor van de CBvS speciaal terug moet komen om de rekeningen van de OBS en andere transport-/busbedrijven op de weg en op het water uit te betalen? Dat wordt creatiever gedestilleerd uit een verhaal van Themen. Maar is er nou wel of is het nou geen MinFin- ad interim bijgevoegd? Allerlei wilde verhalen doen weer de ronde. Dan was er wel eentje en toen weer geen. Vermoedelijk ook al te licht bevonden. Lijkt wel DNA. Dus omdat Jenny op reis is gegaan, kan er in het parlement niet openbaar worden vergaderd? Is Bouva te licht bevonden, voor het counteren van de kritieken die Gajadien gedocumenteerd en geducht uitlaat? Misschien wel…, joh?

– Operateur. Bericht circuleerde ook, dat de operateur van de Ready Kilowatt – krachtcentrales, weer voorwaardelijk aan het werk mocht komen. Zo iemand kan en moet men niet al te gauw thuiszetten, omdat hij z’n boekje voortvarend te buiten was gegaan en onrechtmatig ‘manlijke onderdelen’ had besteld tegen worgcontract. Want inderdaad waren er weer van die secondes aan energieënonderbreking die de UPS en frequentiestabilisatoren…, ernstig deden kraken en piepen. Marcel uit het Philipsdorp in Brabant, kan helaas nooit te lang uit het licht worden gehouden. Niet mogelijk. Als Varsie en de duikmeester of die meest lumineuzer Dicky, vlot in voorlopige vrijheid werden gesteld, in afwachting van wat uiteindelijk komen gaat…, wie is dan ‘de Brabander’? Juist ja. Al houdt hij niet van arme mensen, weet hij dondersgoed waar ook zijn eigen wieg eens heeft mogen gestaan.

– ‘Gowtu’. Natuurlijk is de niet-residerend ambassadeur van Canada en hoge commissaris in Guyana, enthousiast te krijgen over de mijnbouw in Suriname, waarbij de nationale goudbedrijven uit zijn thuisland wezenloos goed boeren. ‘Na gowtu noya e naki wan bun bravo, fu tru…!.

– NVD. Wanneer de scholing is achtergebleven of dat men door de ratten is gebeten in de rijstvelden van Wageningen van Nickerie, krijgt men vanzelfsprekend een aantal weergaloze en ook nog wezenloze fouten te zien. En dan niet ijlen…, dat waar gewerkt wordt er fouten worden gemaakt. Een wapen van het Koninkrijk der Nederlanden, door de overheidsvoorlichting van de Republiek Suriname inzetten en gebruiken? De ‘bakra’, lacht zich een stuip. ‘Je Maintiendrai’ verwisselen voor ‘Justitia Pietas Fides’? Inderdaad, door de ratten gebeten schepselen met aanvullende Zika-koortsen behept…, uit het verre westen in Paramaribo beland en helaas onoorbaar ingebed.

– Iemand. Inderdaad wordt er door iemand gebeld die de vraag stelt, wat er met Dew Baboeram aan de hand is? Wordt beloofd dat starnieuws.com zal worden opgeslagen en aandacht besteed aan, de identiteitloze/-verwisselende Baboeram, per ongeluk uit een Haags zijstraatje geïmporteerd. Vorige week had men het in de media al over ‘de bul’ die niet geldig was en ‘de bul’ die misschien wel zou zijn behaald. Het is om het even. ‘Bul is altijd kul’. Inhoud geven aan het opgedane en beproefde intellect of het leven, is veel belangrijker. Savoir vivre! http://www.interglot.nl/woordenboek/fr/nl/vertaal/savoir-vivre Op een tompu met Bouterse gaan zitten te Brokobaka, geeft vanzelfsprekend ‘broko bana – commentaren’. ‘No sweat at all…!’. Des te meer een divisie weg te wuiven, nieuwsgierig geraakte insecten. ‘Wai angisa gi dem!’. De tweede kant van de zaak, is die van een morele en menselijke aanpak? Maar dan wel, ‘…dot baki styling…’. De ene moordenaar roept God de gehele dag aan, als zijn leidinggevende en de andere praat met de breedste kant van het kweklichaam over morele ‘waarden en normen’? Inderdaad, een amechtig schizofrene gemeenschap, waarbij het land waarin men verblijft, zichzelf per ommegaand moet herontdekken, na gloorreiniging en -ruiming van aanwezig en reeds geïdentificeerd vulles. ‘Trafasi no sa man de!’. “I boi Dew, get ready yere…, har wan no so tu nummer, beta!”. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/34124

– Slapeloos. Inderdaad heeft de voorzitter van de VHP gelijk. Slapeloze nachten, hoge bloeddruk, herseninfarcten, hartinfarcten, nierweigeringen (?) en door langdurig sopie-misbruik(…), de zichtbaarder gezwollen leverpartij. Dat is het lot dat een bevolking beschoren is, na een periode van absolute stabiliteit een relatieve rust onder Venetiaan I, II en III. Nu heeft men daar Bouterse I & II, voor de aankweek van allerlei organische zwellingen. “Thank you, but no thanks…, bro”. De VHP-voorzitter gaat volgens aangewassen melding, op de maandagavond in Apintie’s “To the Point”, nader op zijn gevleugelde uitspraken in.

– Ten uitvoer. Dodson zal geen enkel watercontract met Amazone -Zwitserland ten uitvoer leggen of brengen…, zolang de waterwetgeving, dat niet toelaat en wetenschappelijk op orde is gebracht. Intussen zal Eugene zijn zo mooi verdedigde P.-besluiten genoegzaam moeten/mogen parkeren. Het liefst op een plekje waar de zon weigert op te komen, laat staan het licht over frommels doet schijnen.

– Machtsvertoon. In het strijdperk, waarbij de MinJusPol een twijfelachtig geraakte stichting voor autokeuringzaakjes obsoleet verklaarde en een nieuwe stichting operationeel heeft gemaakt, vindt de Nederlander Leo Brunswijk, dat hij aan te wrijven obstructies moet/mag plegen. Keuringsmeesters hoeven conform het door Brunswijk aangevoerde beleid, niet herschoold te worden door de stichting van de MinJusPol om een geactualiseerd diploma te halen, met een legitiem gewaarmerkt getuigschrift? Dat bepaalt niet Leo Brunswijk, maar de respectieve keurmeesters zelf en een legitieme sanctionering door het MinJusPol. Brengen in herinnering, hoe in het naaste verleden werd gehandeld vis a vis de commerciële leefgemeenschappen en winkelhouders in Marowijne. Het zou veel beter zijn als de Nederlander Brunswijk een toontje lager ging zingen. Machtsvertoon? Hoe, wat en waar? Misschien nog even in Albina of Moengo een deel van het oneigenlijk onrechtmatige.

– Somohardjo. De Voorzitter van de Pertjaja Luhur heeft gelijk, als hij stelt dat indien de nieuw opportunistische wetgeving van Bouva/Geerlings-Simons wordt ingevoerd, er zonder pardon en dus vrijelijk/ongestraft kan worden overgelopen. Van de ene naar de andere partijorganisatie en terug. Verkiezingsbeloften en trouw aan een partijdiscipline, worden wijselijk door Bouva cum suis op de helling gezet. Overwegend het ten eigener nut, gelegenheidswetgeving fabriceren. In 2012 flikte men ook al die corrupte handeling, met een ‘amnestiepaskwil’ die de rechtspraak gedurfd in de wielen reed. En anno 2016 gaat men het schaamteloos weer eens proberen. Likken likken likken en de morele waarden of normen mogen gerust stikken. ‘Bouva styling’.

– 5000. Weer werd een onverlaat met 5000 illegaal geraapte zeeschildpadeieren gepakt. Zolang er geen langdurige gevangenisstraf dreigt, zal met inbreuk op de natuur en (inter-)nationale verdragswetgeving, door de misdaad van alles en nog wat worden geschonden.

– Fransen. Brand in Albina en men richt zich weer voor noodhulp, naar de Franse zijde van de Marowijnerivier. Wanneer denkt men de eigen bootjes te kunnen doppen? Dus niet!

– Badr. De man die door Badr Hari in de elitefaciliteiten van het sportstadion Arena van Amsterdam zwaar werd mishandeld, is dood aangetroffen in zijn villawoning en was eerder door een zesjarig dochtertje gevonden. De zaak van de vermoorde Bilthovense zakenman Koen Everink komt dinsdag avond aan bod, in het NPO-I tv-programma Opsporing Verzocht. De politie Midden-Nederland, zal een beroep doen op mensen die iets kunnen weten in de zaak en van belang kan zijn. Als iemand iets verdachts of vreemds heeft gezien, in de periode voor of na Everinks dood wordt hem of haar gevraagd zich te melden. De politie heeft tot nu toe een kleine twintig tips ontvangen.

– ‘Komt voor…, zei de klerelijer’. Ook in Suriname kwam het vaker voor, dat een zogenaamde advocaat die men blindelings vertrouwde en waardevolle documenten overhandigde, plotseling aan de andere kant van de tafel bij de opposantenpartij, werd ontdekt. Namen noemen? Geen probleem! Ook David Moszkowicz mag van het Hof van Discipline in Nederland nooit meer werken als advocaat. Na zijn broers Robert en Bram is hij de derde Moszkowicz die definitief van het tableau is geschrapt. Eerder oordeelde de Raad van Discipline al, dat hij niet langer als advocaat mocht optreden. Het Hof bevestigt dat oordeel nu in hoger beroep. Volgens het Hof is er sprake van ‘een patroon’ van onprofessioneel handelen. David Moszkowicz is onwaardig verklaard het beroep van advocaat nog langer uit te oefenen. Werd gesteld door de tuchtrechter. David Moszkowicz kreeg sinds 2007 al zeven keer een voorwaardelijke of onvoorwaardelijke schorsing. Moszkowicz moest zich verantwoorden nadat hij was aangeklaagd door de nabestaanden van een slachtoffer die hij bijstond in een moordzaak. Bij het intakegesprek vertelde hij de nabestaanden niet dat hij ook de moordverdachte bijstond. Zelf verklaarde Moszkowicz dat hij dat pas een paar dagen voor de zitting ontdekte. Maar het Openbaar Ministerie wees hem daar al maanden eerder op. Ook nog een leugenbak dus, die belangen opzettelijk verstrengelde.

– Luisteren. Goedschiks of kwaadschiks? Wie niet luisteren wil en de soevereiniteit van een land in gevaar brengt krijgt met dergelijke zaken te maken? ‘More than 150 killed in US drone strike on al-Shabab target in Somalia, US officials say’. http://www.bbc.com/news/world-africa-35748986

– Fufuru man. Ook die komen allen aan de beurt. Stelen uit het volksvermogen levert het volgende op: ‘A former Nigerian chief of defence has been accused of stealing $20m (£14m) from the air force and buying a mansion. Retired Air Chief Marshall Alex Badeh denies 10 charges of fraud, criminal breach of trust and money laundering. He was appointed chief of defence two years ago. The BBC’s Martin Patience says ACM Badeh is the latest of several officials accused of stealing billions of dollars from the armed forces. http://www.bbc.com/news/world-africa-35743795

Justitia Pietas Fides MMMV

More
articles