Personeel OW hervat werk

De Bond Openbare Werken (OW) en de leiding van OW hebben gisteren harde afspraken gemaakt om de problemen bij het ministerie tot het verleden te laten behoren. De ruim 1100 medewerkers die bij de bond zijn aangesloten, hebben het werk sinds gisteren hervat na een gespreksonderhoud tussen beide partijen. Vanaf vrijdag 26 februari om 12:00 uur hebben de medewerkers het werk neergelegd. Op maandag en dinsdag hebben de medewerkers alleen ingetekend en de werkplek wederom verlaten. Dit omdat volgens de bond, minister Siegfried Wolff van OW, de problemen op het ministerie niet serieus zou hebben genomen.

Een van de problemen is volgens de medewerkers het ordereglement dat is opgesteld zonder dat zij erin gekend zijn.

Bondsvoorzitter Michael Sallons zegt dat er om de twee weken vergaderd zal worden met de leiding van OW om zo steeds dichter tot een oplossing te komen. Thans heeft Wolff de bond geadviseerd om ook een schrijven te richten aan de president waarin de problemen aangekaart worden. Aan de bond is uitgelegd dat de problemen niet alleen door de leiding van OW aangepakt kunnen worden, omdat er ook een aantal ministeries bij betrekken zijn. De bond heeft het advies van de minister aangehoord en is van plan om de brief maandag 7 maart aan het Kabinet van de President op te sturen.

Sallons benadrukte dat de bond de problemen niet zal laten liggen. Er zal tijdens de vergaderingen hard aan de bel getrokken worden en van elke bijeenkomst zal het resultaat aan de leden worden voorgehouden. Sallons vindt het wel erg dat de minister eerder geen tijd maakte om geregeld met de bond te praten.

door Kimberley Fräser

More
articles