Gedupeerde leerlingen busstaking krijgen herkansing

De leerlingen die door de staking van het schoolvervoer gedupeerd zijn, omdat zij niet in staat waren om deel te nemen aan het scholenonderzoek (SO), zullen alsnog in de gelegenheid worden gesteld om dit te maken. Dit zegt Natasja Bennanon, directeur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). De directeur gaat gesprekken voeren met de voorzitter van het Mulo-directeurenberaard, Marisa Meye, over hoe deze situatie verder opgelost kan worden. Sinds afgelopen maandag hebben de bushouders en boothouders geen schoolkinderen vervoerd. De MinOWC-directeur zei dat aan haar gerapporteerd was dat de schoolbussen van Zanderij en Saramacca niet gereden hebben.

Ook de bushouders van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) hebben sinds maandag de bussen in de garages gehouden, vanwege de achterstallige betaling. De minister van MinOWC, Robert Peneux, heeft intussen contact opgenomen met Gillmore Hoefdraad, minister van Financiën, hieromtrent. “We hebben reeds ons huiswerk al gedaan”, zegt de MinOWC-directeur.

Ze gaf verder aan in gesprek te zijn geweest met de voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname , Kenneth Themen, en hij gaf aan dat de stortingen nog niet hebben plaatsgevonden op enkele bushouders na.

Volgens Bennanon is het moeilijk te beoordelen of er geen geld is in de kas. De betaalstukken zijn in ieder geval al gestuurd naar Financiën. Ze sprak de hoop uit dat vandaag de betaling lukt: “Onze kinderen lijden eronder en de vinger wordt gewezen naar het MinOWC.”

door Melissa Achthoven

More
articles