Dosko eist derde bekertitel op

Het is Dosko gisteren gelukt zijn derde bekertitel in de wacht te slepen.
Dat deed de ploeg gistermiddag in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion door in de finale van de SVB vrouwenbekercompetitie Merodia met 4-1 te verslaan, na een ruststand van 3-1.
De partij leek in eerste instantie een gelijkopgaande wedstrijd zonder enige pit te worden. Aan beide kanten werden er kansen gecreëerd, die onbenut bleven, en krioelden het ook van verkeerde passes.
Uiteindelijk kreeg het goed opgekomen publiek in de 31ste minuut het eerste doelpunt voorgeschoteld.
Manoushka Dompig van Dosko haalde vanaf een afstand flink uit en de stand uit evenwicht bracht.
Doelverdedigster Cherryl Gallant van Merodia ging niet vrijuit, aangezien zij te ver uit haar doel was gelopen.
Een minuut later verdubbelde Merville Blatz de score: 2-0.
Merodia leek na deze twee tegentreffers wakker geschud, terwijl Dosko vanwege de twee snelle goals nog in een hoera stemming verkeerde. Echter moest Merodia opnieuw een tegendoelpunt incasseren.
In de 34ste minuut was het wederom Blatz die van zich deed spreken: 3-0. Echter liet Merodia het hoofd niet hangen. De ploeg bleef geloven dat het tij kon keren, vooral nadat Monica Weegman na een prachtige actie de achterstand naar 1-3 reduceerde. Dit was tevens de ruststand.
Het zou toch bij deze treffer van Merodia blijven. Een minuut na de spelhervatting strooide Blatz zout op de wonde van de tegenpartij door haar derde treffer van de middag te laten noteren en zodoende Dosko met 4-1 het derde bekerkampioenschap van de club te bezorgen.
De nieuwbakken bekerkampioen neemt het zaterdag in de Super Women Cup op tegen landskampioen Oema Soso. Dit duel belooft veel spanning aangezien Dosko in de halve finale van het bekertoernooi Oema Soso (bekerkampioen van het vorig seizoen) eruit wipte.