Reeds drie ploegen naar kwartfinale beker

De ploegen van ACoconut, Deva Boys en Transvaal hebben zich in het afgelopen weekend geplaatst voor de kwartfinales van de SVB/Assuria bekercompetitie. ACoconut rekende in de achtste finale met 2-1 af met Caravan, dat bij de rust al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Miquel Gatonie en Enundie Gatonie vonden het net voor ACoconut, terwijl Vahid Vinisie dat deed voor Caravan.
Deva Boys maakte met 8-0 korte metten met Inter Boskamp, dit na een 4-0 rustscore. Ook in dit duel was Debhola Akoela van Deva Boys ongenaakbaar. Akoela, de huidige topscorer in de SVB eerste klasse competitie, nam zaterdag maar liefst viermaal treffers voor zijn rekening in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. Zijn teamgenoten Urvin Bijlhout, Miguel Fikki, Mugaphio Milano en Geovanni Tiendarie deden er een schepje bovenop in een wedstrijd waar de tegenstander duidelijk niet opgewassen bleek tegen het aanvalsgeweld van de club uit Commewijne.
Zondag wees Transvaal de ploeg van SNL met 1-0 terug, een score die al voor de rust was bereikt door een treffer van Donnegy Fer. SNL bleef hiermee voor de vierde wedstrijd op rij zonder zege.
SV Notch won de inhaalwedstrijd in Regio Oost met 3-1 van Papatam. Echter is de hoofdklasseploeg nog niet zeker van de kwartfinale. De partij tegen Papatam betrof een inhaalwedstrijd van de poulefase. SV Notch was namelijk niet komen opdagen toen dit duel op 10 februari geprogrammeerd stond. De club kreeg volgens SVB-medewerker Ashok Bainath Sah daarvoor drie punten in mindering en een geldboete van SRD.500. Na de zege op Papatam staat SV Notch nu op 2 punten en kan op vijf punten komen indien de eerstvolgende wedstrijd tegen Caravan, ook uit de groepsfase, wordt gewonnen. SV Notch vertrekt echter aanstaande maandag naar de Dominicaanse Republiek voor een wedstrijd in het kader van de CFU clubkampioenschappen. Na terugkeer zal de ploeg haar eerstvolgende bekerduel afwerken.
De achtste finale van de bekercompetitie wordt als volgt voortgezet: woensdag 16 maart 19:00 uur Inter Moengo Tapu-Nr.10 en 21:00 uur Jong Rambaan-Robinhood. Vrijdag 18 maart: 19:00 uur Voorwaarts-Excelsior en 21:00 uur Leo Victor-Botopasi. Zaterdag 19 maart: 16:30 uur WBC-West United.  (DRP)

More
articles