Aannemer MinOWC riskeert fikse boete en ‘opsluiting’

Het aannemersbedrijf De TEAM dat belast is met de renovatie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, zal beboet worden. “Ik laat hem zelf opsluiten voor de schade die deze aannemer heeft aangericht aan het ministerie van Onderwijs”, zegt minister Robert Peneux. Alle afdelingen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur  hebben waterschade opgelopen door de zware regenbui van hedenmorgen. De computers, kopieermachines,  archieven en dossiers hebben waterschade opgelopen en het plafond van  de directeurskamer is ingestort, ook het secretariaat van de directeur heeft waterschade. ”Op dit moment moet ik mijn personeel in veiligheid brengen, dus ik heb ze gezegd om voorlopig thuis te blijven totdat er een nieuw gebouw in zicht is”, aldus Peneux  in een vraaggesprek met De West.

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en een team van het ministerie van Openbare Werken hebben de schade opgenomen. Twee weken terug heeft de minister nog met  de aannemer gesproken over de situatie en deze beloofde het op te lossen. Maar vandaag is de waterschade groter en niet opgelost. “Dit ga ik niet pikken”, zegt de minister.

Intussen is vicepresident Aswin Adhin en de regering op de hoogte gesteld van de situatie.

Het gaat om vijfhonderd personeelsleden die geaccommodeerd moeten worden in het nieuwe gebouw dat aangewezen zal worden. Ongeveer vijftig afdelingen waren gehuisvest in het gebouw.

“De dienstverlening van het ministerie vindt normaal plaats, alleen is deze nu niet optimaal, zegt de minister. De brieven die gericht worden  naar de minister , directeuren  of afdelingshoofden die  gehuisvest waren in het hoofdkwartier van het ministerie, moeten afgegeven worden aan het departement van Onderwijs aan de Heerenstraat aldaar. De minister  gaat  vanuit zijn huis werken.

“Geen paniek, kalm blijven de scholen draaien goed, de directeuren zijn op hun post. De onderdirecteuren zijn op hun post. Ze moeten telefonisch in contact treden met het dienstdoende hoofd, van daaruit zullen er instructies worden gegeven”, aldus Peneux.

-door Melissa Achthoven-

More
articles