Justitia Pietas Fides MMCMXC

– Gilly. De NDP-ideoloog Gilly van Holt is overleden. Zo maakte een van de meer ingewijde websites, op de donderdagmorgen bekend. Gilly was tezamen met zijn familieleden meer dan een fervent aanhanger van de Nationale Democratische Partij en nam bij onregelmatigheden dan ook geen blad voor de mond. Ook in de sport heeft Van Holt zich zeer verdienstelijk gemaakt.

– Cuba. Op de woensdagavond heeft het nationale Amerikaanse mediahuis ABC het nieuws op basis van eigen inlichtingen gebracht, dat president Barack Obama zeer binnenkort zal afreizen naar Cuba. De republikeinse presidentskandidaten, hadden op de woensdagavond, er geen goed woord voor over. http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2575931

– IMF. Als men niet een derde IMF-georiënteerde devaluatie accepteert, dan zal een valutaveiling dan maar de waarde van de Surinaamse dollar moeten aangeven. Eén aan beide (pogings-)zijden ongehoord en ernstig volksvijandig risico, ten gevolge van acuut mismanagement en het ook nog straffeloos houden van geïdentificeerde malversaties die zijn gepleegd, in de Bouterse I & II mandaatperiode. Men is nu weer categorisch aan ‘russian roulette’ overgeleverd.

– Kanhai. De advocaat die geen eindvonnis van het 08 December 1982 massamoordproces wenst te zien of te accepteren, strafzaakonderdelen op ergerlijke wijzen heeft trachten te traineren en op allerlei verwerpelijke manieren zijn verdachte cliënten straffeloos wilde houden…, maakt de samenleving in laatste poging(-en) inmiddels bekend, dat hij in ‘juridische zin’ niet ziet, dat het strafproces voortgang zal/mag vinden. Dan moet deze maar even wachten, op wat zich nog in de rechtsstaat mag uitspinnen. Wat altijd zal blijven staan is dat 15 mannen werden vermoord, door de zware criminaliteit in het land Suriname en verdachten zijn geïdentificeerd cq. gedagvaard voor berechting. En daar kan Kanhai helemaal niets aan veranderen.

– Banken. Het wegzetten van de traditionele banken, door allerlei nationale en internationale maatregelen en ervaringen, baart transnationaal meerdere zorgen. Gerenommeerde internationale bankorganisaties verlieten Suriname ook al (…), omdat er een virtueel witwasparadijs zou zijn/gaan ontstaan. Risicovol gedoe met crimineel verworven vermogens, moest men terecht niets van hebben. Een consultant geeft aan, dat de integriteit van de banken —na aanhouding en veroordeling van Dino B.— regelrecht te lijden hebben gehad, in hun meer vertrouwd correspondentschap met Amerikaanse bancaire relaties. En dan heeft men in Suriname zelf met weeën en naweeën te maken, als nu blijkt hoe cambio’s met deelname van de Centrale Bank, onder voormalig/gewezen governor, de legitieme handelsbanken trachtten te overvleugelen en discriminatoir weg te zetten. Op de laatste Caricom – staatshoofdenvergadering, waar het Surinaamse staathoofd Bouterse, zich opnieuw liet vertegenwoordigen door ‘zijn’ tweede man, heeft men met zoveel woorden de bancaire situatie aangestipt/-tikt en nadrukkelijker veroordeeld. De Caribbean zou absoluut geen paradijselijke haven zijn, voor criminele vermogens? Sint Maarten dus ook niet! En Curaçao onder Schotten en Trinidad, onder geen beding en dus al helemaal niet. Wat een mop. http://www.nu.nl/weekend/4110340/nederland-gaat-corrupte-sint-maarten-met-gestrekt-been-lijf.html http://www.volkskrant.nl/buitenland/justitie-curacao-schotte-was-marionet-van-gokbaas~a4246677/ http://www.volkskrant.nl/buitenland/trinidad-kan-nederlandse-scheepsbouwer-mogelijk-niet-betalen~a4069205/ http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/24552020/__Corruptie_kleeft_aan_Warner__.html http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/02/18/commentaar-banken-buitenspel-cambios-bevoordeeld/

– OM. Het Openbaar Ministerie en in het bijzonder de waarnemend procureur generaal, zal/zullen publiekelijk uitsluitsel moeten geven van bevindingen rond de meest recente ‘crash’ op een nieuw vliegveld nabij Apoera…, met een Cessna in privébezit van een lokale steenslag exploitant. Bij het ongeluk kwamen de piloot Jhauw en ondernemer Calor om het leven. De overige inzittenden raakten gewond.

– Wiki. ‘A boi wiki…’. Of het nou door een naargeestige sportpers kwam of dat hij genoeg had van zijn eigen falen…, Cristiano Ronaldo maakte een wereldgoal in de wedstrijd tegen AS Roma. Daarmee alle kritieken logenstraffend. http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/25214678/__VIDEO_Boze_Ronaldo_beent_weg__.html http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/25219999/__Roma_vs_Real__de_statistieken__.html
– Machtsstaat. De gedragingen van Geerlings-Simons, Misiekaba cum suis, de verdachte benoemingen van (ex-)militairen en NDP-coryfeeën op strategische (burger-)sleutelposten en een aantal verdacht sluipende gedragingen vanuit het kabinet van het staatshoofd, verontrusten al enige tijd een aantal oplettende burgers in het land…! Assertieve delen in deze samenleving en bij de (vrije-)pers, maar ook direct belangstellenden/-hebbenden in het buitenland. Waar glijdt het zaakje weer naar toe? Afglijden naar de ‘machtsstaat’, waar Somohardjo het bijna dagelijks over heeft? ‘Time will tell soon…, if some peoples got stupid again’.

– ‘Crime in Damske’. Enkele tientallen criminele families maken de hoofdstad onveilig. Een van deze misdaadclans wordt in Amsterdam, bij wijze van proef, onder het vergrootglas gelegd om de overdracht aan de jongste generatie te voorkomen. Dat maakte burgemeester Eberhard van der Laan donderdag bekend. Namen van de bloedverwanten worden niet bekendgemaakt, maar binnen de ‘Pilot Criminele Families’ wil Van der Laan een familie bestaande uit 12 gezinnen met zeker 40 leden aanpakken, zoals hij in de afgelopen jaren resultaat heeft geboekt met de Top600. De leden van de familie zijn inmiddels aangeschreven door de gemeente, die ze probeert duidelijk te maken dat ze deel uitmaken van de nieuwe aanpak. Er is binnen de geselecteerde clan sprake van ernstige criminaliteit, ook vindt er veel huiselijk geweld plaats. De gemeente wil met de politie en andere instanties allereerst het criminele gedrag bestrijden. Ook komt er gecombineerde zorg beschikbaar voor de kwetsbare familieleden zoals de jongste generatie, die naar het voorbeeld van de ouderen dreigt af te glijden in de criminaliteit. Het proefproject is bedoeld om ervaring op te doen zodat ook de rest van de criminele gezinnen in de stad beter kan worden aangepakt. In deze families wordt volgens de politie crimineel gedrag structureel doorgegeven van generatie op generatie. Ook bestaande hulp is niet toereikend.

– Miranda. Groot gelijk als deze stelt: “Ze zorgen voor opstopping in het verkeer…!”. Nog mooier…, ze doen wat ze willen en men heeft het gevoel meteen ter plekke, dat de stadspolitie angst is ingeboezemd door de niet gering onbeschaafde vogels die zich nabij het voormalig veerplein ophouden. Albina-taxi’s dienen in Paramaribo en in Albina zelf, stevig te worden aangepakt. Caldina-, Voxy- en Noah-terreur moet/mag tot een definitief eind worden gebracht. Aan beide zijden van de rit. Wie is de baas? Juist ja!

– Schoonmaakbedrijven. Of die nu van/voor auto’s, trucks of anderszins uit de klei zijn opgestaan…, moet er volgens gedegen en van corruptie gevrijwaard buurtonderzoek, de Hinderwet worden geïmplementeerd cq. toegepast. Compressorengeweld, ongehoord spuitgeluid, industriële stofzuigers, stofontwikkeling, verstopping van de rioleringen, het continue slaan met autodeuren/-portieren, getoeter, vunzige taal, geschreeuw van clientèle, tevreden en ook ontevreden…, van alles kan nu in een woonwijk/-buurt waar burgers duizenden dollars aan eigen vermogen hebben geïnvesteerd? Deze moeten per ommegaand krachtdadig bevrijd worden van ‘vulles’, dat vanuit allerlei achterstandwijken binnendringt. Ongelikte mensen die doen waar ze zin in hebben en absoluut niet willen worden afgeremd. Lijkt er veel op, dat de zaak nu is doorgedrongen tot de burelen van regionale-, districtscommissariaten en dus bevoegde bestuurdiensten/-instanties. ‘Hinderwet, er onherroepelijk in te zetten!’ Dagblad Suriname – pagina 04, 18.02.2016. http://www.gov.sr/themas/milieu/milieuwet.aspx

– ‘Trump walls and towers’. Paus Franciscus heeft Donald Trump op de donderdag gunstig laten weten, dat het bouwen van muren niets van doen heeft met het bouwen van bruggen. Bouwen van muren tegen medemensen, heeft absoluut niets met het Christendom te maken.

– Google.nl/NOS.nl. Internetbedrijf Google heeft in 2014 ruim 2,5 miljard euro verdiend aan de Nederlandse belastingroute. Dankzij een brievenbus in Amsterdam, nul man personeel op dat ‘kantoor’, en twee directeuren die niks krijgen voor hun handtekening. Google had 10,7 miljard euro aan inkomsten, blijkt uit het jaarverslag 2014 dat bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel is gedeponeerd. Daarover betaalde de internetgigant slechts 2,7 miljoen euro belasting: duizend keer minder dan de 2,67 miljard die het bedrijf zonder de belastingconstructie had moeten betalen. De bijna 11 miljard euro inkomsten zijn royalties, vergoedingen voor gebruikte rechten, uit het hele internationale Google bedrijf. Via de Nederlandse belastingroute zijn de royalties neergezet bij Google Netherlands Holding, een brievenbusfirma gevestigd op de 15e verdieping van een kantoorpand aan de Claude Debussylaan 34 op de Zuidas in Amsterdam. (NOS.nl).

Justitia Pietas Fides MMCMXC

More
articles