February 17, 2016


De gecertificeerde analfabeet heeft gesproken…


February 17, 2016

Zo is hij ooit genoemd door de respectabele Ronald Venetiaan: …”een gecertificeerde analfabeet…”, omdat hij  raaskalt. Schreeuwerig, veel woorden die allemaal hol zijn. Hij heeft weer gesproken in De Nationale Assemblee (DNA). “Look who’s talking”, zei hij, omdat hij vindt dat de Nationale Partij Suriname (NPS) niets heeft gedaan om Suriname tot een welzijnssamenleving te maken. Hij draaide een politieke show, die is mislukt. Wel nu, hij is Melvin Bouva, wij zullen  proberen om het geheugen op te frissen, alhoewel dat ons niet een makkelijke opgave lijkt. Degenen die goed geschoold zijn en de geschiedenis kennen, weten dat de NPS veel heeft gerealiseerd in dit Suriname. Om te beginnen,  Melvin Bouva heeft de universiteit mogen bezoeken dankzij de NPS, die met visie de Universiteit van Suriname heeft opgericht. Hij, die schreeuwt en ontkent, heeft de mogelijkheid gekregen om zich op universitair niveau te ontwikkelen. Verder is het zo dat als we nu kijken naar de staatsinkomsten en de zeer benarde positie waarin de regering van hem, hij die schreeuwt en ontkent, ons gebracht heeft, dan valt op dat hij ook steeds praat over de inkomsten die verkregen worden vanuit IAmGold. Bouva, wij willen je eraan herinneren dat IAmGold ook een verworvenheid is van de NPS en haar partners. De grootschalige goudindustrie met duidelijke financiële afdrachten aan de overheid is toch ook een verdienste van een regering met de NPS erin? Bouva schreeuwt en ontkent.. Wanneer hij  enthousiast praat over de activiteiten van New Mont willen wij hem er ook aan herinneren dat New Mont begonnen is nadat  die multinational de mogelijkheden van IAmGold heeft gezien en op basis daarvan is begonnen. Wanneer wij jongeren praten over diepteinvesteringen in de productie wat zijn regering thans doet als alternatief op het vertrek van Suralco, en ook kijkt naar activiteiten in de mijnbouw zoals in West-Suriname, dan moeten we Bouva eraan herinneren dat het de NPS is, die daar met een grootschalig project bezig was. Suriname zou nu profiteren van die ontwikkelingsactiviteiten die reeds aan de gang waren. Bouva schreeuwt en ontkent. Het zijn exponenten van jouw regering Bouva, jouw bazen, die ervoor gezorgd hebben dat West-Suriname nu naar de knoppen is. Zo kunnen we nog even doorgaan. Maar heeft het zin dat te doen om  hem, die schreeuwt, ontkent en raaskalt verstand bij te brengen? Ons advies aan Bouva is om goed huiswerk te maken over Suriname’s ontwikkeling  en je opwerken tot een hoger niveau. Wij, jongeren van de NPS, zullen niet langer met de lippen op elkaar aanhoren hoe hij, die schreeuwt en ontkent onwaarheden verkondigt over de NPS. Onze lippen zijn niet vastgeplakt. Dat zal gemerkt worden. INGEZONDEN NPS Jongerencommissie Silenta Neslo

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249