SVB topscorer Akoela sluit eerste ronde in stijl af

Debolha Akoela, aanvaller bij Deva Boys en topscorer in de SVB eerste klasse, heeft de eerste ronde van de competitie in stijl afgesloten.
Maar liefst vier treffers liet de voetbalvirtuoos achter zijn naam bijschrijven tijdens het duel met Amardeep donderdagavond in het Dr.Franklin Essed Stadion. Deva Boys won de wedstrijd met 5-1, dankzij de vier goals van Akoela en 1 doelpunt van teamgenoot en Deva Boys nieuwe aanwinst Urvin Bijlhout. Het pleit werd reeds vroeg beslecht want reeds na drie minuten spelen opende Akoela de score, maar het zou tot de 47ste minuut duren alvorens Bijlhout de voorsprong tilde naar 2-0.
iets meer dan een kwartier later verkleinde Romano Ligori de achterstand voor Amardeep naar 1-2, maar toen brak Akhoela goed los en scoorde hij een minuut later zijn tweede en tevens derde goal (3-1) voor Deva Boys.
Vervolgens maakte de SVB topscorer van de eerste klasse in de 80ste en 84ste minuut er respectievelijk 4-1 om 5-1 van. Met deze zege sluit Deva Boys de eerste ronde af als de absolute koploper met 30 punten uit 11 competitieduels, acht punten meer dan runner-up Voorwaarts, die op zondag 14 februari omstreeks 16:30 uur in het stadion te Albina de eerste ronde afsluit tegen het thuisspelende Papatam. Op dezelfde dag spelen simultaan in het Essed Stadion SNL-Caravan. Voor zaterdag 13 februari, vandaag dus, staan de volgende wedstrijden geprogrammeerd: 16:30 uur: Santos-Boma Star (Nickerie); Jong Rambaan-West United (Boma Star Sportcomplex) en PVV-ACoconut (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion). Topscorers: Debolha Akoela (Deva Boys) 15 goals, Theodoor Dors (Santos) 7 goals, Ronald Ida (SNL) en Clyde Riedewald (West United) beiden 6 goals, Xaviero Perk (Santos), Vahid Vinisie (Caravan) en Jual Pengel (Voorwaarts) elk 5 goals.