Laagvliegers verrassen in eerste klasse

PVV en Amardeep hebben het afgelopen weekeinde voor verrassingen gezorgd in de SVB eerste klassecompetitie. Hekkensluiter PVV klopte zaterdag helemaal in Coronie het thuisspelende West United in het Letitia Vriesde Stadion met 1-0, terwijl Amardeep in de eigen thuishaven te Pechan met 2-1 zegevierde over het sterrenteam van Jong Rambaan. Door deze overwinningen zijn zowel Amardeep als PVV dichterbij gekropen van de middenmooters ACoconut en Papatam. Papatam zegevierde zondag met 3-2 over Boma Stars, terwijl ACoconut met 1-3 het onderspit moest delven tegen Caravan. Opmerkelijk in dit duel was dat het team dat de meeste goals scoorde de wedstrijd verloor. Twee autogoals van respectievelijk Santino Gatonie en Menkley Pansa en 1 doelpunt van teamgenoot Miquel Gatonie in het juiste doel, bepaalden het verloop van de wedstrijd. Vahid Vanisie scoorde  aan de zijde van Caravan.
In het NVB-stadion te Nickerie speelde Santos 1-1 gelijk tegen SNL.
De grote kraker van het weekeinde tussen Deva Boys en Voorwaarts werd tegen de verwachtingen in gewonnen door het voetbalteam uit Commewijne. Deva Boys won in het Voorwaarts-stadion met 2-1 na al vroeg in de eerste helft tegen een 0-1 achterstand te hebben aangekeken. Gregory Jaliens schoot een discutabele penalty raak en plaatste zo na ruim vier minuten spelen Voorwaarts op voorsprong. Maar de geelzwarte voetbalformatie kon na de pauze de opgevoerde druk niet. Guillermo Wijngaarde maakte in de 61ste minuut gelijk en vijf minuten later zorgde goalgetter Mugaphio Milano met een goedgeplaatste kopstoot voor de 2-1.
Door de zege heeft Deva Boys de koppositie nu steviger in handen.