Wordt men nu echt wakker?

Als het kalf verdronken is, dempt men de put, dit wil zeggen: pas nadat er iets goed fout is gegaan, treft men maatregelen die al veel eerder genomen moesten worden. De kranten staan er elke dag bol van, nadat zich al tientallen gevallen hebben voorgedaan, komt het ministerie van Volksgezondheid nu pas met informatie, die er hoofdzakelijk, opgericht is het Zika-virus te bestrijden. Deze informatie werd via pamfletten de afgelopen week verstrekt tijdens een naarstig opgezette Zika-campagne. Op de pamfletten staat hoe men de Zika-muskiet moet bestrijden, namelijk door de broedplaatsen te vernietigen, muskieten uit huis te houden en de bewustwording bij de burgerij op te voeren. Het Zika-virus teistert al geruime tijd onze gemeenschap en landen in onze omgeving en zorgt voor heel wat narigheid. Los van de symptomen die horen bij deze virale infectie, hebben zwangere vrouwen thans dagelijks nachtmerries over de eventuele gevolgen die dit virus kan hebben voor hun ongeboren kind. Waarom men zo lang heeft gewacht om stappen te ondernemen, weet Joost. Iedereen weet dat er geen geld is voor een adequate bestrijding, en dat de overheid nu bankroet is.

Thans hoor je burgers klagen over de `CHAOS’ in het land. De chaos met betrekking tot uitbetalingen door Lanti. Ja, we zijn allemaal maar mens, en we maken allemaal fouten. Wanneer je fout bent en het toegeeft, dan ben je pas groot. Maar wanneer je steeds de vinger wijst naar derden en de schuld weigert te aanvaarden en ook geen maatregelen treft die zijn bedoeld om structurele verandering teweeg te brengen, dan moet je ophoepelen. Opkrassen en a.u.b. geen toneel spelen door een `a no mi’ cultuur te propageren.

Niemand met een goed verstand gelooft die leugens meer. Alleen een stel achterbakse, achtergestelde en onderontwikkelde `ezels’ willen nog geloven dat Bouta dit land zal redden. Of is dat nog niet duidelijk genoeg? Voor de leden van de niet-denkers-partij lijkt het wel alsof de kranten vol Grieks staan en alleen wat verteld wordt op INFO ACT voor hen gebaseerd is op waarheid. UN DENKI A TORI!

EEN BURGER VAN DIT LAND

More
articles