VSB gaat voor verantwoord ondernemen

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) is er een voorstander van dat de bedrijven die aangesloten zijn bij de VSB, maatschappelijk en verantwoord gaan ondernemen. Dat zegt een beleidsmedewerker van de VSB, Sharron Vroom. Maatschappelijk verantwoord ondernemen moet volgens haar een integraal onderdeel worden binnen elk bedrijf. Deze vorm van ondernemen richt zich op een aantal kernwaarden, zoals economische prestaties met respect voor de sociale kant binnen de ecologische randvoorwaarden. Transparantie en vertrouwen spelen eveneens een belangrijke rol.

Vandaag vond in het Marriott Hotel de terugkomdag plaats nadat men op maandag 25 januari de kick off gaf voor het introduceren van Corporate Social Responsability (CSR) voor lokale bedrijven. Volgens Vroom is informatie betreffende de verschillende zaken die samenhangen met duurzaam verantwoord ondernemen, belangrijk: “Er is nog weinig beleid dus het is heel belangrijk dat deze zaken aan de orde komen. We hebben als VSB gedacht om de vertegenwoordigers van de  ruim 40 bedrijven die aan de workshop deelnemen tools te geven die ze in hun eigen onderneming kunnen implementeren. ”

Het doel hiervan is dat de vertegenwoordigers van de ondernemingen de basis gaan  creëren   voor onder andere het inschatten en beheersen van de veranderende marktomstandigheden op het gebied van duurzaamheid en het beheersbaar maken van risico’s die voorvloeien uit nieuwe inzichten en regelgevingen.

-door Ivan Summerville-

More
articles