Vicepresident Ashwin Adhin zal donderdag de salarissen van de directeuren bij parasastale bedrijven presenteren. Dat beloofde hij het parlement vandaag tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandelingen. Tijdens de eerste ronde van de begrotingsbehandelingen heeft het parlement deze informatie opgevraagd, omdat er directeuren zijn die ten onrechte hoge salarissen verdienen die in schril contrast staan met de sociaal-economische werkelijkheid.
De informatie zou vandaag worden gespresenteerd, maar omdat Adhin niet beschikt over de volledige informatie zal hij dit alsnog donderdag doen, zo beloofde hij. Parlementariër Mahinder Jogi die vandaag de informatie had verwacht, raakte geïrriteerd en vond dat de vicepresident met opzet informatie achter wilde houden. “Als de aankomend directeur van EBS (Rabin Parmessar) mans genoeg is om zijn salaris te presenteren, als de directeur van de SWM (Marlon Oosterling) mans genoeg is zijn salaris te presenteren, moet de rest ook mans genoeg zijn dit te doen”, reageerde hij kwaad.
DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons wees Jogi terecht en zei dat de informatie wel zal worden prijsgegeven en zei tevens dat tot nog toe geen enkele regering zulke informatie prijs heeft gegeven, maar dat deze regering dat wel zal doen. “Tot nog toe is er ook geen enkele directeur geweest die betrokken is bij zoveel malversaties en in de bak is beland dan onder deze regering”, kaatste hij de bal terug. De vicepresident bracht hem tot bedaren en zei dat niet alle directeuren hun salaris hebben prijsgegeven, waardoor hij niet anders kan dan deze pas op donderdag te presenteren. Chandrikapersad Santokhi merkte op dat er directeuren zijn die hun salaris graag in het openbaar willen prijsgeven en niet achter gesloten deuren. Hij vroeg de VP hiermee rekening te houden. PL-parlementariër Raymond Sapoen die vandaag als eerste sprak, vroeg aan de regering de vragen die gesteld zijn in het parlement ook netjes te beantwoorden. Vooral de vragen over de parastatale bedrijven moeten dringend worden beantwoord, omdat er veel malversaties hebben plaatsgevonden, waarbij directeuren (Telesur, EBS) zijn opgesloten. Hij zegt dat het niet alleen gaat om het openbaar maken van salarissen, maar ook om het vasstellen van richtlijnen betreffende salarissen van overheidsambtenaren. De salarissen moeten een redelijke verhouding hebben met de sociaal economische realiteit. “Het is een doorn in het oog van de samenleving dat directeuren fortuinen verdienen, hoger dan de president. Samen met de regering en het parlement moeten er normen worden vastgesteld over de salarissen”, aldus Sapoen.