Korps Brandweer Suriname bewijst zich weer

Het KBS heeft gisteren weer bewezen dat hun respons en teamwork uitermate goed is. Gisterochtend, om 11.29 uur kreeg de meldkamer van het Korps Politie Suriname (KPS) een melding van rookontwikkeling in het gebouw op de hoek van de Kromme Elleboogstraat en Lim A Postraat. Er kwam aanzienlijk veel rook vanuit het pand van notaris Soerdjbalie.  De brandweer reageerde razendsnel op deze melding en was binnen een mum van tijd op locatie. Brandweerlieden hebben met man en macht gewerkt om het gebouw te betreden en konden de brand daardoor zeer snel onder controle krijgen.

Brand

Volgens de politie en brandweerlieden op locatie, was er een sterke vermoeden dat de oorzaak brandstichting is. Dit vanwege het feit, dat er op vier verschillende plekken op de begane grond van het pand te zien is dat er brand is gesticht.  Verder werd er ook een kluis met dossiers aangetroffen die openstond, waarbij de inhoud totaal was vernietigd. De schade in het gebouw bleek te zijn beperkt tot de begane grond en de 1ste verdieping. Volgens de politie is het gebouw verzekerd.

Brandweer

Een gebouw van het ministerie van Justitie en Politie, op de hoek van de Lim A Po/ Mr.Dr. J.C. de Mirandastraat, stond vorig jaar in september ook twee keer op één zelfde dag in lichterlaaie. Nadat er in de ochtend al een brand had gewoed, werd de tweede brand ontdekt door een voorbijganger die meteen alarm sloeg. Beide keren had de brandweer toen ook bewezen hoe snel hun respons is. De brandweer had de brand ook toen onder controle, ook al hadden zij een probleem met de watertoevoer.

More
articles