Figuranten gezocht voor film ‘Tuintje in mijn Hart’

Altijd al gedroomd van een rol (letje) in een bioscoopfilm? Dan is nu je kans om jezelf terug te zien op het witte doek. Voor de film ‘Tuintje in mijn hart’, is de director opzoek naar figuranten. Dus woon jij in Suriname, ga je stage lopen of lekker op vakantie?, dan is het jou kans om te grijpen. Dit kan je doen door je op de website: tuintjeinmijnhartdefilm.nl op te geven. Dit kan door aan de rechterkant van de pagina op de oranje knop ‘Ik doe mee’ te drukken en wie weet sta jij binnenkort op een professionele filmset met een (nog onbekende) sterrencast. Bij de aanmelding dien je ook precies aan te geven of je woonachtig bent in Suriname of tijdens de draaiperiode in Suriname bent. De voorbereidingen van de bioscoopfilm ‘Tuintje in mijn Hart’ zijn in volle gang. Sinds een week is de art director en locatiescout Ruben Schwartz, door heel Suriname aan het zoeken naar geschikte filmlocaties voor de opnames van de romantische multiculturele comedy ‘Tuintje in mijn Hart’. De opnames vinden plaats in maart en april van dit jaar.  De producent Bernard Tulp en Schwarts hebben eerder samengewerkt aan de zeer succesvolle Nederlandse bioscoophits ‘Michiel de Ruyter’, ‘Toscaanse Bruiloft’ en ‘Verliefd op Ibiza’.

‘Tuintje in mijn Hart’ is een ensemble multiculti romcom iets meer ‘com’ dan ‘rom’ wat zich afspeelt in Suriname. Er zijn vier separate verhaallijnen die bij elkaar komen. Axel is een boeroe Surinamer die al 20 jaar in Nederland woont en volledig vernederlandst is, inclusief boerenkoolstamppot en AH Bonuskaart. Hij is drogist, maar noemt zichzelf apotheker. Hij is getrouwd met een Hollandse en is al die tijd niet meer teruggeweest naar zijn geboorteland. Als zijn moeder, die zes kinderen van verschillende vaders heeft, de familie bij elkaar roept met de Kerst omdat de winti dokter denkt dat ze anders niet meer lang te leven heeft, gaat hij samen met zijn vrouw, haar zus en veel tegenzin terug naar Suriname. Al gelijk onder het kerstdiner explodeert de situatie doordat zijn broer Virgil hem bij de eerste ontmoeting totaal laat doordraaien omdat hij goud gevonden zou hebben op het landje van zijn vader. Hierna volgt een rollercoaster met nog drie andere verhaallijnen en Axels vrouw Victoria realiseert zich opeens waarom ze verliefd is geworden op een Surinamer….

Productie

De productiemaatschappij in Nederland is Farmhouse Film & TV BV. ‘Tuintje in mijn Hart’ is een productie van Klaas de Jong en Bernard Tulp. Het scenario is geschreven door Lars Boom. De regie is in handen van Marc Waltman, die met ‘Tuintje in mijn Hart’, zijn lange speelfilmdebuut maakt.

More
articles