Forensische politie en CASAS onderzoeken planecrash

Eenheden van de Forensische Politie zijn ingezet om te assisteren in het onderzoek van de Civil Aviation Safety Authority Suriname (Casas) rond het vliegtuigongeluk van gisterochtend bij de landingsbaan te Apoera. Twee mensen vonden de dood: Prem Anand Jhauw (gezagvoerder) en Cesare Calor (inzittende).

“Meteen na de melding van het ongeluk is een team bestaande uit leden van de afdeling Forensische Opsporing (FO) en de recherche van politie regio West alsook een hulpofficier van Justitie per boot vertrokken naar de plaats des onheils. De aanwezigheid van de hulpofficier is direct van belang, omdat er twee lijken zijn die in beslag genomen moeten worden,” aldus onze correspondent vanuit Nieuw Nickerie.

De politiecommandant regio West, hoofdinspecteur Widjaikumar Oedit: “Vanuit Paramaribo is er ook een team van de FO samen met leden van Casas richting Apoera gekoerst ter ondersteuning van het technisch onderzoek.”

Het vliegtuig had vijf mannen aan boord, allemaal Surinamers. Calor is bekend van het programma ‘Fishfinder’, terwijl de omgekomen piloot Jhauw een broer is van Amichand Jhauw directeur van vliegmaatschappij Blue Wings. Het gecrashte toestel behoorde toe aan de ondernemer Nauransingh Raghoebarsingh.

Oedit gaf aan dat het gebied waar de crash heeft plaatsgevonden, helemaal is afgebakend en onder bewaking staat van politie en militairen die daar gedetacheerd zijn om een goed technisch onderzoek te kunnen verrichten. Naar verluidt leek het vliegtuig de landing al te hebben ingezet toen plotseling een stijging weer werd geforceerd.

More
articles