Campagne ‘Localizing the SDGs’ gelaunched

Er is duidelijk vooruitgang geboekt in de strijd tegen armoede, maar er is ook geconstateerd dat er zaken zijn die anders aangepakt moeten worden. Het is de verantwoordelijkheid van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) om burgers te doen beseffen dat de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen, de Sustainable Development Goals (SDGs) die in 2030 gerealiseerd moeten worden, voor een ieder van belang zijn. Dat zei de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan bij de launch van de campagne ‘Localizing the SDGs’.

Deze campagne heeft als doel om de Surinaamse burgers te informeren over de duurzame ontwikkelingsdoelen die in september 2015 door de Verenigde Naties zijn aangenomen. In verband hiermee is er informatie-, educatie- en communicatiemateriaal ontwikkeld door werkgroepen die in verschillende sessies getraind zijn. Deze werkgroepen zijn samengesteld uit functionarissen van het ministerie en betrokken instituten. Volgens de bewindsman van Regionale Ontwikkeling wordt dit project met ondersteuning van het United Nations Development Program, (UNDP) uitgevoerd.

Voor wat het budget van dit project betreft, is er totaal USD 30.000 begroot met inbegrip van ‘Localizing the SDGs’.

De bewindsman gaf tijdens het officiële gedeelte verder aan dat het ministerie van RO als taakstelling heeft het verbeteren van het woon- en leefklimaat. Volgens ambassadeur Fidelia Graand-Gallon die het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag vertegenwoordigde, is ‘Localizing the SDGs’, een project dat voor de gehele bevolking van ons land van belang is. Gelet op de 17 doelen van de SDGs zijn er volgens Graand-Gallon drie doelen die in deze  fase de nodige aandacht moeten genieten, namelijk schoon water, energie en werkgelegenheid.  UNDP-deputy vertegenwoordiger, Alexis Armstrong, vindt dit project zeer belangrijk. Volgens minister Dikan duurt de campagne zes maanden waarbij al de districtscommissariaten ingezet zullen worden om campagne te voeren.

-door Ivan Summerville-

More
articles