Bekerduel Deva Boys-SNL belooft spektakel

Het slotduel van poule C tussen SNL en Deva Boys in de nationale bekercompetitie belooft zondag aanstaande een waar spektakel te zullen worden. Dit duel moet bepalen wie als tweede van de groep overgaat naar de volgende bekerronde. SNL verzekerde zich woensdag van een plaats in de volgende ronde door Transvaal met 4-1 te kloppen. Daardoor gaat SNL in poule C aan kop met 9 punten uit 3 wedstrijden. De legerploeg heeft voldoende in het slotduel tegen Deva Boys voldoende aan een gelijkspel en zou zelfs een verlies kunnen permitteren. Bij een gelijkspel is SNL sowieso in de volgende ronde. Bij verlies dreigt het gevaar dat drie teams op 9 punten kunnen eindigen.
Dat gebeurt als SNL zondag verliest en Transvaal wint van Inter Vlijt. Dit duel is echter uitgesteld vanwege een sterfgeval bij Inter Vlijt. De laatstgenoemde lidbondenploeg maakt echter nog een theoretische kans en moet daarvoor de resterende twee bekerduels – tegen Transvaal en Toronto, dat reeds is uitgeschakeld. Indien Inter Vlijt beide slotduels wint, eindigt deze ploeg met 6 punten, evenveel als Deva Boys en Transvaal, gesteld dat die hun slotduel verliezen. Net als in het eerste geval waar drie teams met 9 punten eindigen op een gedeelde eerste plaats, zullen in het geval van Inter Vlijt drie teams in poule C eindigen op een gedeelde tweede plaats met 6 punten. Er zullen dus beslissingswedstrijden nodig zijn. Deze situatie maakt het heel spannend in poule C.
Voor SNL wordt de ontmoeting tegen Deva Boys een return na de spannende kraker aan het begin van de eerste klasse competitie. Deva Boys won toen met 4-3, na een 4-0 voorsprong bij de rust. De vraag is of het de ploeg ook dit keer zal lukken het thans goed draaiende SNL-team te verslaan in de bekercompetitie.
Behalve in poule C kan er ook nog van alles gebeuren in poule Oost, waar landskampioen Inter Moengo Tapu thans aan kop gaat met 7 punten uit 3 wedstrijden, gevolgd door Caravan met 6 punten uit 2, semi-kampioen SV Notch met 2 punten uit 2 wedstrijden, TOK met 1 uit 3 en Papatam met 0 punt uit 2 duels. TOK maakt weinig kansen, terwijl zowel IMT, Papatam, Notch als Caravan kans maken op de top-2 posities.
Voorwaarts is in poule B met 9 punten uit 3 wedstrijden reeds geplaatst en wacht nu op de nummer twee, die zal moeten voortkomen uit het slotduel tussen Leo Victor en de Sport Vereniging Welgedacht C (SVW). Indien de teams gelijkspelen eindigen zij gelijk met Boma Star, dat reeds is uitgespeeld en de tweede plaats bezet met slechts 2 punten uit 3 duels. Leo Victor en SVW hebben elk 1 punt uit 2 wedstrijden.
FTN maakt in poule A bij winst tegen Amardeep ook nog kans door te stoten naar de volgende ronde. West United, Inter Boskamp, WBC, Robinhood en Excelsior zijn de andere teams die reeds geplaatst zijn.
Het programma werd vandaag voortgezet met de volgende duels: Poule Oost: Inter Moengo Tapu-Caravan (Brunswijk Stadion). Poule A: Amardeep-FTN (SOLO) en Jong Rambaan-Takdier Boys (Boma Star SC). Poule B: SVW-Leo Victor (Eddy Blackman Stadion) en poule D: ACoconut-Naw Jawaan (Brokopondo).
Zondag 10 janauri: Poule Oost: 16:30 uur: Papatam-SV Notch (Albina). Poule C: 16:30 uur: Deva Boys-SNL (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion). Transvaal vs Inter Vlijt is uitgesteld vanwege een strefgeval bij Inter Vlijt. (DRP)

More
articles