Gregory Rusland: Chitan en Sapoen moeten plaatsmaken voor de VHP’er en de NPS’er

NPS-voorzitter Gregory Rusland gelooft nog steeds in de rechtstaat Suriname. Gelet hierop meent de politicus dat de PL-parlementariërs Raymond Sapoen uit het kiesdistrict Wanica en Diepakkoemar Chitan uit het kiesdistrict Saramacca, plaats moeten maken voor de volgende VHP’er en NPS’er die na hen op de V7- kiezerslijst stonden.

Volgens Rusland hebben Chitan en Sapoen na de verkiezing een koers gevolgd die niet van de V7-combinatie was. Deze combinatie werd gevormd door de VHP, PL, NPS, BEP, DA’91 en de  SPA. Op basis daarvan heeft de Pertjajah Luhur (PL) een rechterlijke strijd gestreden welke ze na drie zaken uiteindelijk gewonnen heeft. Dit neemt met zich mee dat Diepakkoemar Chitan van Saramacca plaats moet maken voor de NPS’er Prem Sardjoe, terwijl Raymond Sapoen plaats moet maken voor de VHP’er Barkat Mohabali uit Wanica.

Rusland geeft verder aan dat de PL nu volledig in haar recht staat om de twee leden terug te roepen. In het verlengde daarvan moet het Centraal Hoofdstembureau het lidmaatschap van de leden als parlementariërs beëindigen. “Met de uitspraak van de onafhankelijke  rechter is de weg geopend om de leden van NPS en VHP als  nieuwe leden toe te laten tot het parlement.” Volgens Rusland kan het niet zo zijn dat het CHS het vonnis van de rechter naast zich neerlegt. De VHP en de NPS zullen alle rechtswegen bewandelen om uitvoering te krijgen van het besluit welke de onafhankelijke rechter gedaan heeft zodat het recht kan zegevieren.

– door Ivan Summerville –

More
articles