Laatste dag Su Aid inzamelingsactie was meest succesvol

Gisteren was de laatste dag van de Su Aid inzamelingsactie, waarbij de telling in de vooravond plaatsvond op het terrein van Radio 10. De organisatie gaf aan, dat ondanks de financiële situatie in het land de Su Aid campagne met succes is afgesloten. Giwani Zeggen, een van de initiatiefnemers, zegt dat met de ‘Gi Wan Anu’ campagne tot nu toe een bedrag van SRD 316.000 is opgehaald. De donaties van Nickerie moeten nog geteld worden, dus het bedrag kan  oplopen tot maximaal SRD 330.000. Het ingezamelde bedrag van dit jaar is aanzienlijk groter dan wat er vorig jaar is opgehaald.

Jammergenoeg is het nagestreefde bedrag van SRD 500.000 niet gehaald, maar de initiatiefnemers, Sidney Grunberg, Asgar Koster en Giwani Zeggen, zijn tevreden met het resultaat en de steun van de samenleving. Gezamenlijk willen zij een ieder bedanken die de actie gesteund heeft. Zeggen vertelde dat zij verrast waren door de donaties van Fernandes Ice Cream, Grassalco, minister Noersalim en minister Dikan. Verder werd er ook een bijdrage geleverd door verschillende sterren, zo doneerde Roue Verveer namens de voetballers Jermaine Lens en Giliano Wijnaldum een bedrag van SRD 2000. Verveer heeft van de voetballers elk een gesigneerd shirt geveild om dit bedrag op te halen. Ook reggae-en dance hall artiest Jah Cure, doneerde een bedrag in euro’s, met de boodschap, dat kerst voor kinderen is. Hij zei verder dat vooral minderbedeelde kinderen deze ondersteuning het hardst nodig hebben.

Tot slot is deze inzamelingsactie ook een succes geweest, vanwege een aantal anonieme donaties en het burger event van het afgelopen weekend.

More
articles