Suriname mogelijk in 2018 gastheer Consude Games

Suriname is in 2018 mogelijk de gastheer van de Consude Games, de Zuid-Amerikaan-se Spelen voor scholieren tussen 12 en 14 jaar. Volgens het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is aan Suriname  gevraagd om in 2018 de or-ganisatie op zich te nemen. Formele toezeggingen hier-omtrent zijn echter nog niet gedaan.
De meest recente Spelen vonden van 6-12 december jongst-leden plaats in Asuncion, Pa-raguay. Volgend jaar is Co-lombia het gastland, gevolgd door Bolivia.
Op de laatstgehouden spelen sleepten de Surinaamse sporters negen medailles in de wacht, waarvan 1x goud, 4x zilver en 4x brons op de sportonderdelen judo, zwemmen en atletiek.
De medaillewinnaars werden afgelopen zaterdag tijdens de teach-out in het La-la Rookh-gebouw beloond met een award.
Met dit gebaar werd niet al-leen waardering getoond voor de prestaties van de at-leten, maar tracht het ministerie van Sport- en Jeugdza-ken alle sporters te stimule-ren zich beter in te zetten om zowel nationaal als internationaal goede prestaties neer te zetten.
Wilfred Gallant, voorzitter van de Commissie Interna-tionale Schoolsport Evene-menten, drukte sportbonden op het hart zich nu reeds voor te bereiden op de Con-sude Games van 2016.
“Coaches, trainers, begint u reeds in januari potentiële pupillen te identificeren die afgevaardigd kunnen worden naar deze de Zuid-Ame-rikaanse Spelen voor scho-lieren tussen 12 en 14 jaar. Begint u vroeg met de registratie van deze sporters en werkt u bovenal ook aan de administratie,” aldus Gal-lant. Volgens hem kan Suri-name bij een gedegen voorbereiding betere resultaten boeken. Vele sporters uit de-ze delegatie zullen tegen de-cember 2016 reeds de leeftijd van 14 jaar hebben bereikt en zijn dan ook uitgesloten van deelname.
De directeur van Sportza-ken, Luciano Mentowikro-mo, bedankte alle actoren die hebben bijgedragen aan de succesvolle participatie van Suriname aan de Consu-de Games. Ook vroeg hij een staande ovatie voor alle spor-ters. Daarnaast gaf Mentowi-kromo aan dat er vanuit het ministerie wordt gestreefd naar verbetering van de be-haalde resultaten. Deelna-me aan dit toernooi biedt Suriname de gelegenheid zich internationaal te meten en vaardigheden en technieken te verbeteren. De sportdirecteur vroeg  daa-rom aan alle betrokken acto-ren de samenwerking te in-tensiveren en waarnodig aanpassingen te plegen. “Als wij in staat zijn deze boodschap goed tot ons door te laten dringen dan ben ik er-van overtuigd dat er nog meer successen mogelijk zijn”, aldus Mentowikromo.

More
articles