DR- en RR Commewijne willen verhoging representatietoelage

De districtsraad (DR)  en de ressortraad (RR) van Commewijne willen verhoging van hun representatietoelage. Nu verdient een ressortraadslid ruim SRD 900 en een districtraadslid ruim SRD 1300. De leden zijn verplicht om twee keer per maand te vergaderen en twee keer per maand veldbezoeken te brengen op ressortniveau. Ressortraadsvoorzitter van Meerzorg, Zaid Lalmohamed, vertelt aan De West dat de representatietoelage bij lange na niet voldoende is om het werk te doen, laat staan om een klein bedrag voor eigen gebruik te houden. “In principe werken wij voor niets, want alles gaat op aan veldwerk. Kijk maar naar de benzineprijzen, dan begrijp je wat ik bedoel”, aldus Lalmohamed.

Reeds onder Bouterse 1 hebben ressortraadsleden van Commewijne geklaagd over hun tegemoetkoming. Herhaaldelijke verzoeken aan de minister van Regionale Ontwikkeling bleven vruchteloos. “Wij horen na te gaan wat op ressortniveau allemaal mis is met een buurt. Bijvoorbeeld rapporteren of er ergens een sloot moet worden opgehaald of een berm die verzorgd moet worden.

Tal van zaken die te maken hebben met verzorging en ontwikkeling van een ressort”,  legt Lalmohamed uit. Maandelijks worden op ressortniveau de rapportages ingeleverd bij het districtscommissariaat en van hieruit bij Regionale Ontwikkeling. Hierna hoort en vanuit hogerhand gereageerd te worden op de rapportages. “Maar wij hebben vanaf onze installatie steeds notulen gemaakt en ingeleverd en er is nooit op gereageerd. Dus aan de ene kant werk je al voor niets en aan de andere kant zie je ook geen resultaten. Ik vraag me af wat voor nut het heeft om dan te werken. Toch laten wij ons niet afleiden en gaan wij door”, zegt  Lalmohamed. Hij  hoopt wel dat er in deze situatie een verandering komt. Volgens hem zijn DR- en RR-leden onmisbaar bij de ontwikkeling van de districten. Nu de begrotingsbehandelingen gaande zijn, hoopt hij dat dit onderwerp ter sprake komt. In januari starten de hoorzittingen in alle districten. Aan de districtscommissaris zal worden gevraagd te pleiten voor de verhoging van de toelagen.

door Seshma Bissesar

More
articles