Su Aid krijgt SRD 100.000 van UCC

Stichting Su Aid ontving gistermiddag een donatie van 100.000 Surinaams dollars van United Caribbean Contractors (UCC). Vorig jaar doneerde UCC ook hetzelfde bedrag aan de stichting. UCC-directeur Danny Verstoep, vertelde kort, dat dit initiatief is genomen in samenspraak met de UCC- werknemers, omdat zij graag als management hun medewerker een stem willen geven, zodat zij zich ook betrokken voelen. Verstoep vroeg alle aanwezigen om elkaars hand vast te houden, en riep andere organisaties op om elkaar een helpende hand te bieden: “Gi Wan Anu, ongeacht het bedrag.” Giwani Zeggen, een van de initiatiefnemers, gaf aan dat hij zeer geëmotioneerd is door dit gebaar. Hij is de leiding en het personeel van UCC heel dankbaar voor dit geschenk. Verder vertelde Zeggen, dat hij ontroerd is dat de slogan ‘Gi Wan Anu’ van Su Aid, zo warm is overgebracht door UCC middels een korte tekst. De tekst werd  alvorens de geste werd overhandigd door Randy Verstoep, de zoon van de directeur, namens de directie en het personeel van UCC voorgedragen:  ‘UCC heeft gemeend om ook dit jaar een deel van haar jaarlijkse (kerst) budget te besteden aan deze geweldige actie. Het is beter te geven dan te ontvangen (Handelingen 20:35). Geef niet om terug te ontvangen, geef om te geven, geef om te helpen.

Reik elkaar een hand toe, Gi wan  anu!’ Ook het Leger des Heils ontving een donatie van 25.000 SRD van UCC, om bij te dragen aan de kerstpakketten actie.

Dit is tweede inzamelingsactie van Su Aid, en dit jaar haalt de stichting geld op voor vijf tehuizen die zich bezighouden met kinderen en volwassenen die hulpbehoevend zijn. In eerste instantie waren er vijf tehuizen geselecteerd: Huize Beteljada, Stigesu, Hubert Stichting, Blindencentrum en Zuster Dankerscentrum om voor hen elk een project in te dienen. Later heeft Su Aid nog twee instellingen uitgekozen: Het Gouden Hart en de Annie Crèche. Er is tot nu toe ongeveer SRD 160.000 geschonken aan Su Aid. De stichting had vorig jaar SRD 400.000 opgehaald en heeft dit jaar als doel een half miljoen op te halen. De organisatie is zich ervan bewust dat Surinamers het momenteel financieel moeilijker hebben dan vorig jaar, daarom geven zij duidelijk aan dat het niet gaat om de grootte van het bedrag. “Het gaat erom dat een ieder een handje meehelpt, zodat de mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen een helpende hand worden aangeboden”, aldus Zeggen. De laatste dag van deze campagne is maandag 21 december, er wordt die dag ook een Toyota Raum 2007, een geschenk van Pan American Motors, verloot voor personen die minimaal SRD 50 hebben gedoneerd. Donaties kunnen gedaan worden bij Radio 10, ABC radio/televisie en Sita’s Supermarkt in Nickerie.

door Gladys Findlay

More
articles