Uniform schoolreglement nog niet doorgevoerd

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) liet begin september weten dat er een uniform schoolreglement zou komen met onder andere kledingvoorschriften. Het reglement zou bestemd zijn voor alle Voortgezet Onderwijs op Junioren-niveau (VOJ) en basisscholen. Het reglement is echter nooit doorgevoerd, zo blijkt uit verklaringen van verschillende scholen, waaronder de Hendrikschool, de Mariaschool en de OS Maretraite.

De schoolleidingen van deze scholen laten aan De West weten tot nu toe niks te hebben gehoord van de overheid wat betreft de reglementen. Ze hanteren nog de oude regels, al dan niet in combinatie met eigen regels. Het reglement zou onder andere gaan over de kapsels van jongens en meisjes. Jongens zouden een netjes en kortgeknipt kapsel moeten hebben, zonder figuurtjes en tekeningen. Meisjes zouden geen gekleurd haar mogen hebben. Minister Robert Peneux liet begin september weten dat hij hoopte het reglement dit schooljaar in te voeren.

De afdeling voorlichting van het ministerie laat weten dat de nieuwe schoolreglementen inderdaad nog niet zijn doorgevoerd, maar nog in ontwikkeling zijn. De reglementen zullen volgens het ministerie inderdaad te maken hebben met kledingvoorschriften, maar ze zijn nog niet geïmplementeerd. Wanneer dat wel zal gebeuren, is nog onduidelijk.

-door Leanne de Munnik-

More
articles