December 15, 2015


Mamio Music brengt oude en nieuwe generatie hiphop artiesten bijeen


December 15, 2015

Nog geen internationale hiphoplegendes, maar heel goede Surinaamse hiphop artiesten hebben gisteravond een goede show neergezet in Zus & Zo tijdens de kijkersvisie/Hip Hop Anniversary Show. Deze avond werd mogelijk gemaakt door Mamio Music, die bestaat uit Tatoo en Cray-C en sinds kort ook een nieuw lid Dwayne Vasilda, die op de avond aan het publiek werd geïntroduceerd. Dj Rob de Clerq begon de avond met een warming- up voor de Surinaamse artiesten door bekende old school rap nummers van de Amerikaanse hiphop-legendes als Jay-z en Notorious BIG af te draaien. Officieel werd gestart met een rap freestyle battle. Uiteindelijk kwamen drie rappers op het podium voor de freestyle. De winnaar van de battle, Dwayne Vasilda, ging ervandoor met een gratis beat van Fabian Fib. Vasilda overtuigde het publiek ook waarom hij het nieuwe lid is van Mamio Music en dat is door zijn goede raps skills die hij allemaal bezit. Fabian Fib een music producer en is de motor achter vele succesvolle nummers, ‘Geblinddoekt’ door A Mili is een van ze. De avond werd vervolgd met de dansgroep ‘The Monkey Gang’. Deze groep bestaat uit een mix van stand-up en b-boy dansers. Mc Laco zorgde voor de energievolle sfeer voor het publiek, welke uit zowel jonge als oude hiphop-liefhebbers bestond. Wat de avond zo uniek maakte, is dat rappers die uit groepen gesplitst waren, het publiek duidelijk maakte, dat die love en respect voor elkaar nog aanwezig was. Een van ze was Tatoo en Mr. Double B, die jaren terug Lyrical Forces vormden. Beiden gingen hun eigen weg op, maar zijn blijven shinen in de hip hop. Tatoo koos ervoor om Mamio Music op te richten en Mr. Double ging solo. Het opmerkelijke is, dat de groei qua lyrics en creativiteit bij beide artiesten duidelijk is. Op de avond was het publiek meer dan enthousiast en rapten met allen mee toen het duo samen het podium deelde en de nummers als ‘G.E.K’ en ‘Please’ ten gehore brachten. Bij deze artiesten is er in elk geval geen schaarste aan goede rap flows. Mr. Double B werkt nu ook aan zijn eigen producties samen met Fabian Fib. Als we het hebben over rappers in Suriname die qua lyrics heel krachtig zijn, dan is Crazy-G zeker niet uitgesloten. Crazy-G staat ook bekend om zijn energieke optredens en dat liet hij op de avond zeker weer merken. De ‘Full Bigi Sma’ artiest ging ook in de ‘oude doos’ met het nummer ‘Ga dansuh mang’, welke bij het publiek ook in de smaak viel. Daarnaast was ook Donny Blaze, de rapper die goed weet te spelen met de klank en het ritme van woorden en dat doet hij graag in het Engels. Dat is ook te merken aan zijn onlangs gelanceerde album ‘Its about time’.  Tatoo en Cray-C sloten de avond af met nummers onder leiding van een live band. Ondanks dat enkele artiesten op het laatste moment hebben afgezegd, is er ongetwijfeld sprake van een geslaagde hiphop avond.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249