Eerste nederlaag voor Broki tegen Saamaka

Onder het toeziend oog van sportminister Faizal Abdoelgafoer die een supporter van Broki is, leden de jongens uit de volksbeurt Abrabroki woensdagavond in hun tweede competitie wedstrijd hun eerste nederlaag tegen Saamaka. Saamaka won deze strijd met 4 – 2 na een gelijke score van 2 – 2 bij de rust. Een totaal andere ploeg van Saamaka verscheen bij deze ontmoeting dan in hun eerste wedstrijd op het veld en na slechts twee minuten spelen kwamen zij op een 1 – 0 voorsprong. Enrico Wens zorgde voor deze openingstreffer. Maar Broki kwam goed terug en in de 12de minuut werd het 1 – 1 door Steven Adensiba. Een toegekende strafschop na een overtreding van doelman Serge Hasselnook in de 14de minuut die benut werd door Tagejo, gaf aan Saamaka wederom de leiding. Broki vocht terug en in de 17de minuut stond het 2 – 2 op het scorebord door een doelpunt van Severto Altmann. Na de rust probeerde Broki het over een andere boeg te gooien. In de race naar de overwinning kreeg Broki de genadeklap, toen doelman Serge Hasselnook ver uit zijn doel stond en de topscorer van het vorig seizoen, Gumo Dika, met een boog bal het derde doelpunt voor Saamaka scoorde. In de 85ste minuut deed Enrico Wens met zij tweede doelpunt definiteif de wedstrijd op slot voor Saamaka. Princo de tweede nieuwkomer van het seizoen bracht Puwanani zijn tweede nederlaag toe. Het werd een 2 – 1 zege, na een 1 – 1 rustscore. Marcello Triesie nam beide doelpunten van Princo voor zijn rekening, terwijl Ardiles Petrusi voor Puwanan scoorde.