ZV Mengao en Styx/KG spelen futsalfinale

Het zaalvoetbalminnende publiek krijgt een finale waar lang naar is uitgekeken. De eindstrijd in de hoofdklasse, het paradepaardje van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB), gaat tussen titelverdediger Styx/Kuldipsingh Group en ZV Mengao. ZV Mengao plaatste zich gisteren als tweede finalist door FC Internacional, de kampioen van 2013, ook in het tweede duel van de best-of-three herkansingsserie te kloppen.
Mengao won na een 2-0 achterstand bij de rust uiteindelijk met 3-2. Voor ZV Mengao won het in de finale een wederzien met Styx alsook een rematch. De ploeg werd in de eerste fase van de play-offs met 2-1 door Styx verslagen en verwezen naar de herkansing. Styx plaatste zich toen rechtstreeks voor de eindstrijd.
Mengao presteerde het gisteren om grotendeels zonder de ervaren en behendige Vangelino Sastromedjo te spelen. De aanvoerder keek al vroeg tegen een rode kaart aan, na een vermeende overtreding op Ike Adams, waardoor het wedstrijdplan van zijn club in duigen dreigde te vallen. Teamgenoot Garry Sordjo, samen met Sastromedjo oud-speler van voormalige kampioen SCV Linco, meent echter dat de rode prent onterecht is. Volgens Sordjo trapte Adams over de bal, waardoor hij struikelde.  “Ik weet niet als de woorden “grote blunder van de arbiter” genoeg zijn om de fout van de arbiter te beschrijven”, aldus Sordjo.
FC Internacional scoorde in de eerste helft twee keer via Adams en een autogaol van Naldo Kwasi. Tijdens de rust maakte Mengao-coach Guilliamo Ramautar zijn spelers duidelijk dat zij het over een andere boeg moesten gooien. “Vechten en blijven vechten voor een goed resultaat, omdat dit onze kans is om in de finale van dit seizoen te staan”, gaf hij zijn spelers mee. Zij lieten het zich geen twee keer gezeggen, getuige het spel in de tweede helft waarin Mengao drie keer het net wist te vinden. Daarvoor waren de Braziliaan Marcos da Costa Correa en goaltjesdief Giovanni Waal verantwoordelijk.
Vooruitblikkend op de grote finaleserie, die donderdag aanstaande aanvangt, zegt Sordjo dat de fouten die in de halve finale gemaakt waren tegen Styx besproken zijn. “Het team gaat nu andere wedstrijden spelen omdat dit ook een andere fase is”, aldus Sordjo die voor de nodige rust in de achterhoede van Mengao zorgt. “We moeten het zien te winnen van Styx en er voor zorgen dat we gefocused blijven. Het is altijd een zware opgave om tegen Styx te spelen, maar niets is onmogelijk.” Sordjo heeft met Linco al eens in een finale gestaan tegen Styx, namelijk 2011, en die ook gewonnen dankzij een magistraal doelpunt van Sastromedjo. Sordjo laat echter weten dat Mengao er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat Sastromedjo aanwezig is bij game 1. De volgens hem onterechte rode kaart zal dus worden aangevochten.
In de tweede klasse won FC Exces II de derde partij in de herkansing na penalty’s met 8-6 van Kabel Boys/LG 2. FC Exces II neemt het in de op tegen FC United. Jurgen Vierklau van Exces II scoorde in de reglementaire speeltijd drie keer. Ook in de veteranenklasse zijn de kaarten reeds geschud. Styx/MN Car Center won het tweede duel van de herkansing met 4-0 van Wasgo en speelt in de eindstrijd tegen Club Noord. Ailton Paiva leidde Styx met twee goals. In de eerste klasse is de seriestand in de herkansing tussen FC Internacional 2 en ZV Zwaluw’96 1-1. De laatstgenoemde won gisteren met 1-0. De winnaar van deze serie speelt in de finale tegen Rising Stars.

door Ivan Summerville

More
articles