Tuchtcollege SVB legt straffen op

 

Het Tuchtcollege van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is afgelopen woensdag voor de eerste maal dit seizoen bijeengekomen. In totaal moesten zes spelers en een assistent trainer zich verantwoorden. De laatstgenoemde betreft August Burleson van Transvaal. Hij heeft als assistent trainer arbiter Adang uitgescholden tijdens de ontmoeting tussen Transvaal en Inter Moengo Tapu op 21 november in het Moengo Stadion. Burleson werd in de 63ste minuut door de arbiter heengezonden, wat hem niet beviel. Hij maakte de referee uit voor alles wat vies en vuil is en sloeg de aanmaning van de tafelofficial om zich te beheersen in de wind.
Burleson, die woensdag aanwezig was, kreeg voor dit wangedrag conform de eis een ernstige waarschuwing.
Andrew Murray, van Nishan’ 42, werd voor het slaan van een tegenstander in het treffen tegen Botopasie op 28 november in het Meerzorg Stadion conform de eis bij verstek veroordeeld tot twee wedstrijden schorsing, waarvan 1 voorwaardelijk. Verder kreeg hij een geldboete van SRD.100 of 1 wedstrijd schorsing en een proeftijd van een maand. Murray was afwezig vanwege familiebezoek in Guyana.
Zijn teamgenoot Gilberto Eind kreeg een wedstrijd onvoorwaardelijk opgelegd en mag binnen drie dagen beroep aantekenen. Eind zou tijdens het treffen tegen WBC op 21 november in het André Kamperveen Stadion tegen arbiter Adang geschreeuwd hebben. Na het duel begaf hij zich naar de kleedkamer, waar hij de referee verder bedreigde. Het Tuchtcollege was van mening dat Eind als aanvoerder van de club het goede voorbeeld moet geven.
Wensley Christoph van Excelsior trapte op 28 november in de wedstrijd tegen Takdierboys naar zijn tegenstander. Hij werd voor dit vergrijp in het Eddy Blackman Stadion twee wedstrijden onvoorwaardelijk geschorst, kreeg ook een geldboete van SRD.100.
Guillermo Wijngaarde van Deva Boys kreeg eveneens een schorsing van twee wedstrijden opgelegd en een boete van SRD 50. Wijngaarde had op 28 november in het treffen tegen ACoconut in het Bigi Wee Stadion in Brokopondo een speler van de tegenpartij getrapt.
De speler Rocky Poeketie maakte zich aan hetzelfde feit schuldig, maar dan op 21 november op het Boma Star Sportcomplex tijdens het duel tegen Jong Rambaan. Hij was woensdag niet aanwezig op de zitting. Hij kreeg twee wedstrijden schorsing, waarvan 1 voorwaardelijk en een boete van SRD.50.

More
articles