December 5, 2015


Publiek geniet tijdens 2e ‘Friday Night live Backyard Session’


December 5, 2015

Jonge Surinaamse muziektalenten hebben gisteravond opnieuw hun kunnen getoond tijdens de ‘Friday Night live Backyard Session’, welke gehouden werd bij Zus & Zo. Zowel bekende als onbekende muzikanten hebben deze tweede sessie tot een succes gemaakt. Het publiek was super enthousiast en er was een leuke sfeer. De muzikanten zorgden voor interactie met het publiek en dat vonden zij top. Lachen en gieren was het de hele avond wanneer James Carter, een van de muzikanten af en toe zijn vrolijke kant liet zien. De bedoeling van deze sessies is om een platform te bieden voor Surinamers die de kans niet krijgen hun kunnen te tonen. En deze gelegenheid biedt Zus&Zo. De muzikanten die in de line up stonden, waren: Xillan Macrooy, James Carter, Ashley-Marie Jules, Remona Soekari, Jaleeza Weibolt, Georgio de la Fuente, Gregory Bainatsa. De mc van de avond was de welbekende Ori Plet, die af en toe ook wat spoken word liet horen. Xillan is geen onbekende in Suriname. Hij deed zijn eigen versie van een nummer van Amy Winehouse. Samen met zijn tweeling broer Jeangu, heeft hij vaker zijn eigen nummers aan het publiek gepresenteerd. Weibolt die in 2013 werd gekroond tot Miss Tropical Beauty, heeft gisteravond ook bewezen wat zangtalenten in huis te hebben. Zij bracht het nummer van Lauryn Hill, ‘Turn your lights down low’ ten gehore en de klassieke versie ‘Dorina’ van Lieve Hugo viel bij het publiek ook in de smaak. Daarnaast varieerde het muziektype van old classic nummers tot hun eigen nummers. Donny Blaze zorgde voor ‘save the best for last’, waar hij samen met zijn background rapper en James Carter de avond afsloot. Blaze heeft onlangs zijn eigen cd gelanceerd en die was ook te koop op het evenement. “Het evenement is een geesteskindje van mij en Xillan, met behulp van de band Een beetje Anders en natuurlijk de eigenaar van Zus & Zo, Bryan van ’t Kruys”, aldus Christio Wijnhard coördinator van het evenement bij Zus & Zo. Wijnhard, is tevreden over het evenement. Alleen heeft hij graag dat het publiek op tijd komt, zodat het event ook op tijd van start kan gaan. Hij was zeer verrast door de optredens van Weibolt en Plet. Zus & Zo is van plan dit tot een terugkerend evenement te maken. Daarom is er op 8 januari al een nieuwe sessie gepland. Die wordt waarschijnlijk een ‘stand up’ comedy show. Wijnhard heeft iets leuks in petto, maar dat houdt hij nog even geheim.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249