Somohardjo ziet president Bouterse liever opstappen

De fractievoorzitter van de Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, heeft gisteren tijdens DNA-vergadering bij het agendapunt `Algemene politieke beschouwing’, duidelijk laten weten dat hij het staatshoofd, Desiré Bouterse, liever ziet gaan dan komen. “President ga de geschiedenis niet in als iemand die het volk martelt en laat pinaren. Ga de geschiedenis in als iemand die bereid is om zichzelf op te offeren voor het volk. Saka a djunta”, zei Somohardjo.

Volgens de politicus is de waarheid misschien hard om aan te horen, maar het is belangrijk, omdat het volk dat wil. Somohardjo gaf verder aan dat in geval een voetballer niet goed voetbalt hij zijn team dupeert, maar als een president niet goed is, hij het hele volk dupeert. “ Nu doet hij hetzelfde net als in de jaren 1980-1987, namelijk het vernietigen van het volk”, aldus Somohardjo. In het verlengde hiervan gaf hij aan een beroep op de president te doen om naar het volk te luisteren dat huilt.

De politicus sprak in het parlement tijdens zijn toespraak met een scherpe tong door onder andere te stellen dat de NDP door liegen, bedriegen en het volk te misleiden, 26 zetels in de wacht heeft gesleept. Somohardjo vraagt zich af waarom de president niet kon voorzien dat de goud- en olieprijzen omlaag gaan.

De prijzen zijn al langer dan een jaar aan het wegzakken door het verkwistend beleid welke de regering Bouterse 1 gevoerd heeft. “ Ondanks de waarschuwingen van de oppositie ging men door met het verkwistend beleid in Bouterse1. Een week voor de verkiezingen van 25 mei 2015 zei men dat alles goed ging, neks no fout en dat er geen sprake is van devaluatie en dat de Suralco zou blijven bestaan. Men heeft het volk gewoon misleid”, concludeerde Somohardjo.

More
articles