Voetbalteam HI kampioen Srefidensi Lantimantoernooi

Het voetbalteam van het ministerie van Handel en Industrie (HI) is kampioen geworden van het Srefidensie Lantimantoernooi 2015.
Door als kampioen te eindigen in poule D en als groepswinnaar met de meeste competitiepunten te eindigen, trok team HI de overall titel naar zich toe. HI klopte in de groepswedstrijden de teams van Sport en Jeugdzaken (S&J) en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). In de eerste ontmoeting van poule D stonden LVV en S&J tegenover elkaar en moest de organisator van het Lantiman-toernooi met 2-4 het hoofd buigen. In de daaropvolgende ontmoeting tegen het team van HI wist S&J een 0-3 achterstand in te lopen en gelijk te maken, 3-3, maar Wilfred Husband schonk in de slotseconden van de wedstrijd HI de 4-3 zege met een zuiver getrapte penalty, die was toegekend nadat HI’s goalgetter Karel bij een van zijn wervelende acties door een van S&J verdedigers in de gevarenzone onderuit gehaald werd.
De laatstgenoemde speler zou in het duel tussen HI en LVV ook een zeer belangrijke rol vervullen bij het behalen van de 5-2 overwinning door viermaal te scoren. Hij werd hiermee de topscorer in de veteranen 40+ klasse niet alleen, maar eiste met zijn 5 goals ook de overall voetbaltopscorerstitel op van het Srefidensi Lantimantoernooi 2015.
Acht ministeries participeerden aan dit toernooi, waar de onderdelen voetbal (veteranen 40+ en senioren), troefcall, dammen, volleybal en slagbal werden afgewerkt. HI wist op het onderdeel dammen ook een prijs in de wacht te slepen door als semi-kampioen te eindigen. In de eerste partij versloeg HI de dammer van het ministerie van ROGB (2-0) en vervolgens S&J (2-0).
Maar in de spannende slotontmoeting tussen HI en NH trok laatstgenoemde de zege naar zich toe en daarmee het damkampioenschap.
S&J wist tegen ROGB bij volleybal met een 25-27/25-19 score de kampioenstitel te verwerven, terwijl bij slagbal het ministerie van Regionale ontwikkeling (RO) het kampioenschap opeiste.
Kampioen NH eindigde bij troefcall met 9 punten en een saldo van 145, gevolgd door OW met 7 punten en een saldo van 63, ROGB 7 punten, saldo 33, LVV 4 punten, saldo 6 en S&J 2 punten en een negatief saldo van 67.
Uitslagen:
Veteranenvoetbal: OW- Volksgezondheid 3-1; LVV-S&J 4-2; HI vs S&J 4-3; HI-LVV 5-2; RO-ROGB 2-3.
Senioren: ROGB vs S&J 4-3; LVV-Volksgezondheid 3-4.
Slagbal: RO-S&J 119-47; RO-Minowc 111-98. Volleybal: S&J-ROGB 25-17/25-19.
Dammen: ROGB-HI 0-2; S&J-NH 1-1; ROGB-NH 0-2; S&J- HI 0-2; HI-NH 0-2; ROGB- S&J 0-2. (DRP)

More
articles