Justitia Pietas Fides MMCMXXVIII

– Fassi. Ook K.V. een gewezen directielid van de EBS, kreeg verlenging van arrest met minstens een maand. Het willen aanleveren van een pasoort, maakte geen indruk op de justitie.

– ‘Skopu’. Badr Sital laat evenals eerder in November 2015 Rabindernath Parmessar en daarvoor ook Bouterse weten, dat men pas de trailer heeft gezien en gevolgen van malversaties in de nationale micro/macro-economie gepleegd. Het is nog maar het begin van alle ellende? Badr Sital laat ook weten in een ochtendblad, dat de regering B-II eruit ‘geschopt’ moet worden. Bouterse zou de grootste misleider van het politiek geheel zijn. Hij zou al drie jaren lang van een op handen zijnde devaluatie, hebben geweten. Herverkiezing was voor hem het allerbelangrijkste. Dat weet men in SU allang. Zelfbehoud blijft primair de behoefte en de samenleving daaromtrent, gespleten houden!

– ‘Dark ages’. Ingepalmde sloeber. Voorspelbaar dat die Dew ervoor zou vallen en pathetisch met een flesje water op een ‘broko tompu’, terecht zou komen. En als die ook nog verteld, dat ene Kenny S. als referentiekader kan worden ge-/misbruikt en meegenomen, dan is het einde van/voor Dew nu wel helemaal zoek. Want als men zou vragen, aan: Chas M.; millionario Kenny B. in NL; de getuigen/gematigde leden bij de MP eventueel nog aanwezig; de burgerpolitie; het BOG – afdeling malariabestrijding; voormalige bevelhebbers Nationaal Leger; de mensen die ‘s nachts door een DAF/YP werden klemgereden, vervolgens klappen op het basketbalveld van MBK-N kregen en die arme Guyanese schilders welke in een hondenhok werden mishandeld cq. wederrechtelijk opgesloten…, en de vraag wie nou eigenlijk Kenny S. is (???), dan kunnen de ‘diepe schaafwonden’ van geheel buiten elke orde mishandelde ‘skedre-man’, waarvan de universele rechten van de mens ‘per vergissing’ gruwelijk werden geschonden, alsnog uit het fotoalbum van TOHD worden teruggebladerd en ook herkenbaar gevist/-flitst. Jawel een ‘rap sheet’ aan gebeuren. Want waren die schilders in het additionele aan misdrijf ook niet vastgebonden en achter een voertuig aangesleept? Encyclopedisch zou de gesjeesde student LTS/Rechten, de zaken ook nog kunnen navertellen…, hoe onder het regiem van ene Abrahams in 1982: – Robby Sohansingh; Jiawan Sheombar; Paul Somohardjo en anderen hun haren in het Fort Zeelandia, op de geheel onbevlekte revolutionaire MP-brigade, ‘vlooisgewijs’ en ‘draad voor draad’ kwijtraakten. Die Dew Baboeram weet heden ten dage, absoluut geen bal van het aan hem totaal vervreemde land Suriname, noch van voormalig krantenverkoper Kenny S. De succesvolle Kenny B. in Nederland en neef Chas M., echter ongetwijfeld ‘des-te-veel-meer’. Over referentiekaders gesproken. Encyclopedisch geëngageerd en wetenschappelijk geheel betrouwbaar in het weggegevene!

– ‘Invest’. Je komt investeren voor miljoenen. Geheel volgens eis en (trans-) nationale regelgeving. Maar in SU heeft men niet geleerd, van onder meer de Ballast Nedam ‘tyuku’ schandalen. Hele directies werden bij Ballast Nedam onder curatele gesteld, misschien wel gevangengezet door de nationale en internationale justitie. Boetes net zo groot als substantiële delen van staatsbegrotingen uitgedeeld, aan de multinationale uitvoerder van grote (publieke-)werken. Maar men leert het niet in SU, dat als een multinationale onderneming wel valt voor “tjukero’s” of die gein als ‘smeergelden’ uitdeelt, ook de justitie in het land van oorsprong en de basis van het hoofdkwartier, de directie meteen grijpt vanwege wederrechtelijk aangespannen handelingen, de onrechtmatige daad en misdrijfuitvoering. Toch probeert men het op dit moment weer! Links- en rechtsom. Men is gewaarschuwd. Overigens, stelde Assies Gajadien van de VHP de vraag in De Nationale Assemblée of buitenlandse en binnenlandse valutategoeden, eigendom van burgers en (trans-)nationale ondernemingen, niet in gevaar zijn of wel zijn gebracht. Men kan rustig aannemen van ‘wel’, in een groot aantal ‘zweef teki’ gedachten. De internationale justitie houdt de springgegadigde(-n) vooralsnog in bedwang en buitenlandse diplomatieke vestigingen monitoren nadrukkelijker. Waar rook is…, is er altijd vuur. Gloeiend heet vuur, idg! Wie de schoen past, zette deze onder z’n bedje of wel ledikant(-je). Micro, maxi, macro, flexi en het meervoudige aan matrasjes. ‘No sweat at all’.

– Monitor. Wat dacht men van dat vrouwtje in Nederland, dat door spionnen hier te lande werd gedetecteerd en een 80.000 aan Euro’s moet terugbetalen aan de gemeente die haar ‘bijstand’ verleende. Heel gewoon omdat ‘oma’ niet had opgegeven, dat ze een terrein in SU had geërfd? De zoveelste alleenstaande vrouw die in NL wordt gegrepen en de nek omgedraaid, met de eis de bijstand genoegzaam terug te betalen. Simpel…, omdat de erfenis niet was doorbericht. Maar als men 30.000 Srrrrrd erft…, hoe zet men dat tegen een billijke koers om in USD of Euro, zonder onwenselijke druk op de ‘nationale valuta’ uit te oefenen. Misschien dat Hoefdraad ook daar, na een schandelijke ondersteuningsmotie in De Nationale Assemblée van 30 december 2015, te hebben mogen meenemen. ‘Neks no fout…., we go doro nanga dem feifi yari na ini na baka dyari…, fu kondre’. Nog vijf!

– ‘Tapu’. Dinsdagochtend blijkt het zo te mogen zijn, dat de pompstations voor een zeer groot deel geen brandstoffen werden toe-/aangeleverd, waardoor de boel uit balans sprong. RBE kreeg niet en GOL liep droog. Ook Gow2 kreeg ‘problemas’. Personeel van benzinestations werd bedreigd, met van alles en nog wat. De periode van bedreigingen, is wederom aangebroken. De korte lont van December onvermoeibaar ontbrand en de portemonnee onder heftiger ontwaardingsdruk! Plannen in duigen. Gelden voor een reisje naar NL geëvaporeerd en de Spacio inleveren bij de bank. Een ochtendblad wil vertellen, dat er diesel ‘premium’ en ‘super unleaded’ wordt gespuwd uit de nieuwe raffinaderij van Staatsolie, richting buizen en wel 30 meters onder de Surinamerivier? Maar dan richting opslagtanks van Gow2 en dat pas na 13 December 2015, als het staatshoofd zijn escorte komt tanken…, er voor de overige Surinamers nog wat over zal zijn om de Staatolie-diesel en -benzine te beproeven. Althans de aandrijfmotoren van de vele voertuigen die waren drooggelopen en of die sloebers de lokale producten ook lekker mogen vinden. Van betere brandstofkwaliteit dan wat men uit de regio ontving? Staat allemaal in de ochtend bladen, hor. ‘Time will tell…’ en de Hollander zegt: “Zien is geloven…”. Geen geintjes dus. Vroooooom, kaboemmmm!

– Bommel. Partijpoliticus Harry van Bommel uit de Tweede Kamer en ook aangedreven ‘Groot Jordanie-kenner’, schreef een boek over de Surinaamse Nederlander in de Hollandse polder. Die met een relatief hoger waardetransport in de portemonnee, mag rondgaan. Komt naar SU in 2016 om z’n zaakje te slijten. Misschien een idee om dan ook het kabinet ‘vruchtig’ te bezoeken. Sorry, het voormalig gouvernementshuis en daar de grond voor het geplande pensioenoord aan te vragen en meteen te kunnen aanbesteden voor de bouw. Een heel oud plan van ‘Harry-lief’.

– Ballen. ‘Als je de ballen hebt, houd dan nu verkiezingen en verschuil je niet langer achter de meer afhankelijke(…), uit misleiding voortgekomen of hernieuwd in gijzelingsdrama’s neergezet…’. Misiekaba kijkt verschrokken, alleen naar voor hem gunstiger ‘tweets’ op de sociale media. De rest is zonde van zijn tijd! Panka heeft zichzelf maar gefrustreerd ‘zwijgplicht’ opgelegd. Kensenhuis weet zich geen raad met de misbruikte NPS-achterban in de Para. ‘San e go pesa nanga wi?’. Geen weg terug. De bedrijfseconoom Abdul bij uitstek (…), van de NDP in het parlement, krijgt een lel om de oren van Badr Sital. Het is niet anders. Sapoen is zijn mensen, in stilte aan het positioneren. Ook in Miami, wordt ‘sey botu’ vernomen. Moestadja loopt een beetje de eieren te tellen, waar hij straks overheen moet (uit-)glijden. De hoon van Geerlings-Simons richting oppositie, zal op termijn wel transformeren in oneigenlijk irrationeel griengedrag. ‘Gajadien zoekt sluipwegen om zijn toespraak te verlengen…?”. Men moet maar naar niemand in het land meer luisteren…, de eigen weg opgaan en straks niet krijsen van ‘meki meki’ verdriet, omdat het voorbij is en het Volk net als in 1987, 1991, 1999/2000 en 2005 een meer gezegende weg weet te verkiezen. ‘Boter bij de vis…!’. De politieke bedrijfsongevallen van 1996 en 2010/’15, daarbij meer nog te onderkennen. Het is op rationeler gronden, bepaald niet zo ver meer weg. Nog een tevreden doorsnee NDP-er tegengekomen, behalve dan de angsthazen in De Nationale Assemblée? Neen toch? Oké dan! Enkel nog de vraag, hoe een notoire misleider en volksverlakker ‘in politicis’ altijd al eindigt. Juist ja! Voorspelbaar, wetmatig en wetenschappelijk altijd al bewezen…, toch Dew? Bepaald allemaal encyclopedisch op te vragen. Wikipedia.nl of voor de meer internationale: “Wikipedia.com”. Wonnen een waarderingsprijs conform de Erasmus dogma’s, ‘so bun’!

– Klimatologische geopolitiek. In Parijs doet men er alles aan om de opwarming van de aarde met minstens 2% terug te zetten. De mega miljardairs doen hun best en grijpen diep in hun vermogen. Landen komen met het nodige aan belastingcenten ook weer stevig in. Voor veiligheid in de wereld, kruipen miljoenen dollars en euro’s, steviger op de gebruikelijker standaarden ‘omhoog’. Een vraag moet natuurlijk wel worden beantwoord. Waar was Suriname op deze conferentie en summit, waar staatshoofden en onbetwiste regeringsleiders massaal naar toe gingen en hun vliegtuigen deden landen, op: Le Bourget, Orly of Charles de Gaulle nabij een rouwend Parijs. Waar was Suriname als buurland of was men weer zo klein bevonden, dat ons land niet werd opgemerkt? Waar was die Harvey Naarendorp, waar zoveel valuta aan werd uitgegeven om een ‘diplozaakje’ in Parijs op te kunnen zetten? Of was hij er toch wél, vertegenwoordigd door een alter ego!? ‘Rise and shine…, it’s almost finished in Paris’.

– ‘Gelijkenissen’. ‘Sonja Holleeder zegt dat ze het aan haar kinderen verplicht is dat haar broer Willem Holleeder wordt gestraft voor de moord op hun vader, Cor van Hout. De vrouw getuigde vandaag voor het eerst in het openbaar tegen haar broer tijdens het hoger beroep van het langlopende liquidatieproces.De topcrimineel zou tegen zijn zus hebben bevestigd, dat hij jeugdvriend en mede-Heinekenontvoerder Cor van Hout heeft laten vermoorden. Volgens een geëmotioneerde Sonja Holleeder moest ze van haar broer, de moordenaars van haar eigen man betalen, door haar huis in Spanje af te staan. Sonja noemde Willem Holleeder voor het gerechtshof van Amsterdam een psychopaat. “Hij is heel ziek”, zei ze in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol-Oost. Ze verklaarde heel bang te zijn voor hem. “Hij dreigt niet alleen, hij doet het ook”. Ze zegt dat Holleeder haar als zijn bezit zag en haar hele leven bepaalde. De vrouw zegt hulp te hebben gezocht bij een psychiater omdat ze niet kon omgaan met de terreur van haar broer, die onder meer dreigde haar kinderen iets aan te doen. Begin dit jaar werd bekend dat Sonja Holleeder en haar zus Astrid bij de politie belastende verklaringen hebben afgelegd. Als Willem Holleeder had geweten dat ze met de politie praatte, had haar broer haar volgens haar omgelegd. “Het maakt niet uit dat ik zijn zus ben”, zei ze vandaag voor het hof.Holleeder wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor de moord op Cor van Hout (2003), onderwereldbankier Willem Endstra (2004) en crimineel John Mieremet (2005). Ook wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties van drugshandelaar Kees Houtman (2005) en kroegbaas Thomas van der Bijl (2006). Hij of ik. Sonja zat achter een scherm in de zaal, onzichtbaar voor het publiek. Ze maakte net als haar zus Astrid, die gisteren voor het eerst sprak over de verklaringen tegen haar broer, ook geluidsopnamen van gesprekken met haar broer. Hoe ze dat deed, liet ze in het midden. Over de moord op Willem Endstra zei haar broer volgens Sonja Holleeder: “Het was hij of ik.” Over kroegbaas Thomas van der Bijl zei Sonja dat Willem Holleeder hem heeft laten vermoorden, omdat Van der Bijl rondbazuinde dat Holleeder achter de moord op Van Hout zat. Holleeder had ook een lijst, volgens Sonja, van mensen die nog ‘gedaan’ moesten worden, zoals Danny K. Volgens Sonja heeft ze de familie van K. gewaarschuwd dat hij gevaar liep. Sonja verklaarde dat ze van Holleeder nooit de naam van Dino Soerel heeft gehoord. Hij is hoofdverdachte in het liquidatieproces en werd eerder vrijgesproken. Een andere hoofdverdachte, Ali Akgün, werd vorig jaar in Istanbul vermoord. Ook Sandra den Hartog legde een verklaring af voor het gerechtshof van Amsterdam. Zij was getrouwd met de zware crimineel Sam Klepper, die in 2000 werd geliquideerd. Van 2002 tot 2014 was ze de vriendin van Willem Holleeder. Volgens haar zit Holleeder achter de moord op Sam Klepper. Holleeder heeft haar ooit verteld dat Dino Soerel achter de moord op Klepper zat, maar volgens Sandra loog hij…!’. Nos.nl. Soerel of Sorel…, het is om het even, wat de afkomst was en nog steeds is. Er zijn vele doden gevallen en executies uitgevoerd. Het hoe en waarom, komt altijd later. Ook in SU.

Justitia Pietas Fides MMCMXXVIII

More
articles