Styx eerste finalist futsalplay-offs

Regerend landskampioen Styx is op spoor voor de ti-telverdediging. De ploeg plaatste zich gisteravond als eerste finalist voor de hoofdklasse futsalplay-offs. Styx deed dit ten koste van ZV Mengao, dat met een 2-1 eindscore in de best-of-three serie naar de herkansing werd verwezen. Daar treft de ploeg FC Internacional dat afrekende met Kabel Boyz/Luna Group. Styx verloor de eerste partij met 4-10 van Mengao, maar liet de tegenstander woensdag met 11-1 kansloos, waardoor er een beslissende game 3 no-dig was. Deze partij moest gisteren na penalty’s worden beslist. Styx won met 4-3 na een eindscore van 1-1 in de reglementaire speeltijd.
Het was de Braziliaan Mora-es Palneta die in de zevende minuut na een prachtige in-dividuele actie vanuit links uithaalde en de 1-0 binnenschoot voor Mengao. De vreugde was van korte duur, want een minuut later zorg-de Romeo Jomena voor de 1-1. Mengao probeerde het spel naar zich toe te trekken, maar slaagde weinig daarin. Beide teams lieten goed combinatiewerk zien, maar van een doelpuntenregen zoals in de eerste twee ontmoetingen zou er geen spra-ke zijn. Ook na de verlenging bleef de stand ongewijzigd, waardoor een vrije trappen eraan te pas moesten komen. Mengao mocht als eerste schieten, maar Vangelino Sastromedjo zag zijn inzet via de paal achter het doel verdwijnen. Roche Emanuel-son had wel succes voor Styx, terwijl de Braziliaan Moraes Palneta daarna zijn schot gekeerd zag worden door de Styx-goalie. De laatst-genoemde zou echter te vroeg van zijn lijn zijn ge-gaan en Palneta mocht op-nieuw schieten, hij maakte deze keer geen fout. Stefano Rijssel maakte er 3-2 van voor Styx en Gary Sordjo bracht Mengao weer langs-zij: 3-3. Uiteindelijk was de laatste kans voor de Brazi-liaan Ronaldo Brito de Oli-vieira, die zijn penalty verzilverde en de eindstand op 4-3 voor Styx bepaalde.
ZV Mengao-coach Guilliamo Ramautar zei dat na game 2 geëvalueerd is. Daarbij werden zijn spelers erop gewe-zen dat ze wat geduldiger moesten voetballen. Dat hebben ze ook gedaan, ech-ter kozen enkele spelers vrij-dag voor veldboetbal, waardoor zij ook vermoeid raakten. Dit bracht met zich mee dat niet alle spelers op de training aanwezig waren en wat de ploeg ook duur is ko-men te staan.

door Ivan Summerville

More
articles