Internacional elimineert Kabel Boyz

De futsalplay-offs zijn ten einde voor Kabel Boyz/Lun-ga Group. De promovendus die een wisselvallig seizoen heeft gekend met een coa-cheswissel, strandde giste-ren door de beslissende game 3 van de voorronde tegen FC Internacional te verliezen. Kabel Boyz speciaal voor de na-competitie zijn buitenlandse spelers in-gezet om feilloos de volgende ronde te halen, maar het mocht niet baten.
De ploeg keek al na drie mi-nuten tegen een achterstand aan toen aanvoerder Ger-maine van Dijk FC Interna-cional naar 1-0 schoot. Na dit doelpunt kreeg het duel de nodige spanning, aange-zien de tegenpartij zich na dit vroege tegendoelpunt niet gewonnen wilde geven. Desondanks bleef 1-0 tot bij het ingaan van de rust staan. In de tweede speelperiode zette Kabel Boyz meer druk op de tegenstander, maar tot scoren kwam de ploeg niet. De wedstrijd moest met nog 12 minuten en 32 seconden te gaan worden stopgezet vanwege een technisch mankement aan het scorebord.
Na de spelhervatting kreeg Van Dijk een reëele kans voor de 2-0, maar hij schoot net naast. In de 32ste minuut mocht Romano Stekkel, een van de sterkhouders van Kabel Boyz voortijdig ver-trekken vanwege een rode kaart. Dit betekende een aderlating voor de ploeg, maar een welkome gelegenheid voor Internacional, dat druk bleef uitoefenen. De voormalig kampioen kwam toch nog op 2-0 na een blunder van Kabel Boyz-doelman Obrendo Huiswoud. De sluitpost ging opzichtig in de fout na een actie van Ivanil-do Misiedjan van Interna-cional.
Kabel Boyz dacht toch niet aan opgeven. Najib El Allou-chi, de Marokkaan in dienst van de ploeg, kreeg een op-gelegde kans en doelman Claidel Kohinor was reeds een verslagen man. Echter was de verdediging van In-ternacional alert en kon een tegendoelpunt worden voorkomen. Kabel Boyz-coach Gino Brandon besloot doelman Huiswoud eruit te halen voor veldspeler Alfre-do Finkie om zo de aanval te versterken. Finkie wist met nog 40 seconden te spelen een door Kohinor genomen strafschop te stoppen. Iets later had hij minder succes toen Fabian van Dijk zich met een tweede buitenkansje voor Internacional be-lastte en deze feilloos in-schoot. De tweede penalty kwam in de slotfase na een overtreding van Jermian Val-lei op Misiedjan.
Brandon zei dat zijn ploeg goed had gespeeld, maar dat de doelpunten uitbleven. Kabel Boyz is na het verlies van woensdag in game 2 op zijn fouten gaan werken, vooral de counters van Inter-nacional bleken een gevaar voor Kabel Boyz. “Dat heb-ben de spelers geprobeerd aan te pakken, maar in het verlengde daarvan bleven de doelpunten toch weg”, aldus Brandon. Ten aanzien van de gastspelers zegt hij dat de communicatie op be-paalde momenten iets minder was. Brandon: “Dat krijg je sowieso. Je hebt het heel jaar met een bepaald team gevoetbald. Je krijgt wel versterking maar de versterking moet je dan ook kunnen samensmelten tot een ge-heel. Dit is echter niet gelukt in twee wedstrijden.”