Robinhood straft blunderende WBC af

Robinhood heeft de ploeg van WBC gisteravond haar eerste verliespartij bezorgd in de hoofdklasse voetbalcompetitie. Na een ruststand van 2-1 wonnen de roodgroenen met 4-2. WBC startte sterk, maar blunder-de naarmate de wedstrijd vorderde. In de vijfde mi-nuut nam WBC de leiding via Miguel Slagveer.  De ploeg deed haar best de score te verruimen om zodoende zonder druk verder te kunnen spelen. Immers, WBC miste gisteren met de af-wezigheid van Vangelino Sastromedjo, Romano Sor-dam en Sergio Aroepa drie basisspelers.
Robinhood was echter erop gebrand met de zege huis-waarts te keren en maakte gretig gebruik van de afwe-zigheid van het trio. In de veertiende minuut was het Roxey Fer die WBC-doelman Ronny Aloema verschalkte en daarmee was het weer een open partij. Robinhood zal daarna beter op de bal, hetgeen in de 34ste minuut werd vertaald in een tweede treffer voor de roodgroene formatie, die eind vorig sei-zoen wederom naar de hoofdklasse promoveerde.
Deze keer was het Viola Bo-djie die er 2-1 van maakte en daarmee ook de ruststand bepaalde.
Na de spelhervatting ging het niet beter voor WBC. De ploeg blunderde keer op keer en vooral het vele bal-verlies kwam haar duur te staan. Uit een zo’n balverlies was het Cerezo Haabo die de tegenstander afstrafte. Hij haalde vanuit links flink uit en doelman Aloema had geen schijn van kans: 3-1.
WBC zette alles op alles, maar stuitte constant tegen de verdediging van Robin-hood. Daarbij vervulde doelman Claidel Kohinor een glansrol. In de 84ste minuut strooide Adioso van Buren nog meer zout op de wonde van WBC. Hij zette vanuit rechts een prachtige indivi-duele op en beloonde zich-zelf met de vierde treffer voor Robinhood. Het slap verdedigen van zijn teamge-noten zette kwaad bloed bij Guno Kwasi van WBC, die zijn frustratie uitte door de cornervlag kapot te trappen. Hij werd hiervoor geel ge-kleurd door arbiter Louis-ville. WBC zou toch nog een keer het net vinden toen dezelfde Kwasie zich in de 90ste minuut met een vrije trap belaste waarop doelman Cohinor geen antwoord had. De eindstand werd 4-2 voor Robinhood.
Robinhood-coach Dwight Ren-frum zei dat hij na het snelle openingsdoelpunt van WBC zijn spelers bleef aansporen om niet op te geven. Het re-sultaat was dan ook dat ze zich herpakten en vier te-gentreffers lieten noteren. Volgens Renfurm zijn de op-drachten goed uitgevoerd.